A mungóbabot áztasd vízben 4-5 órára, majd szűrd le és főzd meg.
A bab főzéséhez érdemes egy csipet sót is hozzáadni, hogy hamarabb megpuhuljon.
Készíts egy tésztát a lisztből, vízből és egy csipet sóból. A tésztát jól gyúrd össze, majd pihentesd fél órát.
A tészta legyen puha, de nem túl ragacsos, így könnyebb lesz dolgozni vele.
A főtt mungóbabot tedd egy serpenyőbe, és pirítsd meg a ghee-n a köménnyel és a kurkumával.
A ghee hozzáadása extra ízt ad a tölteléknek. A kömény és a kurkuma autentikus indiai fűszerek.
A főtt mungóbabot pépesítsd, majd add hozzá a cayenne borsot, a cilantro-t és a sót.
A pépesített bab legyen sűrű, hogy jól tartsák a töltelék formáját a kachoriban.
A tésztát oszd 10-12 egyenlő részre, mindegyik darabot nyújtsd ki, majd tedd a közepébe a mungóbab tölteléket.
A tésztát könnyedén kinyújtva töltheted, de ügyelj arra, hogy a töltelék ne szökjön ki sütés közben.
A kachorikat formáld golyóvá, majd forró olajban süsd ki őket aranybarnára.
A kachori akkor lesz tökéletes, ha kívül ropogós és belül lágy marad. Ne süsd túl!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.