Kachori mungóbab töltelékkel tálalva

Kachori Mungóbab Töltelékkel

A kachori egy hagyományos indiai étel, amit fűszeres töltelékekkel készítenek, és az egész országban elterjedt, mint utcai étel. Mungóbabbal töltve a kachori egy különleges és tápláló étel, amelyet friss korianderrel és más fűszerekkel ízesítenek, hogy tökéletes egyensúlyt alkossanak. A kachori az indiai konyha elmaradhatatlan része, és sokak számára a mindennapi étkezések fontos eleme.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Mungóbab
300 g Liszt
150 ml Víz
50 g Ghee
1 tk. Kömény
1 tk. Kurkuma
1 ek. Cilantro
1 csipet Cayenne bors
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A mungóbabot áztasd vízben 4-5 órára, majd szűrd le és főzd meg.

    A bab főzéséhez érdemes egy csipet sót is hozzáadni, hogy hamarabb megpuhuljon.

    2

    Készíts egy tésztát a lisztből, vízből és egy csipet sóból. A tésztát jól gyúrd össze, majd pihentesd fél órát.

    A tészta legyen puha, de nem túl ragacsos, így könnyebb lesz dolgozni vele.

    3

    A főtt mungóbabot tedd egy serpenyőbe, és pirítsd meg a ghee-n a köménnyel és a kurkumával.

    A ghee hozzáadása extra ízt ad a tölteléknek. A kömény és a kurkuma autentikus indiai fűszerek.

    4

    A főtt mungóbabot pépesítsd, majd add hozzá a cayenne borsot, a cilantro-t és a sót.

    A pépesített bab legyen sűrű, hogy jól tartsák a töltelék formáját a kachoriban.

    5

    A tésztát oszd 10-12 egyenlő részre, mindegyik darabot nyújtsd ki, majd tedd a közepébe a mungóbab tölteléket.

    A tésztát könnyedén kinyújtva töltheted, de ügyelj arra, hogy a töltelék ne szökjön ki sütés közben.

    6

    A kachorikat formáld golyóvá, majd forró olajban süsd ki őket aranybarnára.

    A kachori akkor lesz tökéletes, ha kívül ropogós és belül lágy marad. Ne süsd túl!