A kacsamelleket tisztítsd meg, majd a bőrükön végezz keresztirányú bevágásokat, hogy a zsír könnyebben kisüljön.
A bevágásokat éles késsel végezd, vigyázva, hogy ne vágj bele a húsba. A bevágások segítenek a bőr ropogósra sütésében.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és süsd meg a kacsamelleket, először a bőrös oldalon 5-6 percig, majd a másik oldalát 3-4 percig.
Kezdd hideg serpenyőben a sütést, így több zsír sül ki a bőrből. A bőrös oldalt nyomd le egy spatulával, hogy egyenletesen süljön.
Amikor a kacsamell elkészült, tedd félre pihenni. A serpenyőbe öntsd bele a vörösbort, és add hozzá a mézet, hogy egy szirupos mártást kapj.
A pihentetés fontos, mert a hús rostjai ellazulnak, és a hús szaftosabb lesz. A vörösbor helyett használhatsz portóit is.
Add hozzá az aszalt gyümölcsöket, a rozmaringot, és főzd még 5-6 percig, hogy a mártás besűrűsödjön és az ízek összeérjenek.
Az aszalt gyümölcsöket előtte áztasd be rumba vagy brandybe, hogy még ízletesebbek legyenek. A rozmaring helyett használhatsz kakukkfüvet is.
A kacsamelleket szeleteld fel, és tálald a mártással és az aszalt gyümölcsökkel.
A szeleteléshez használj éles kést, és vágd a rostokra merőlegesen, hogy a hús ne essen szét.
Tálald körettel, például párolt rizzsel vagy burgonyával.
A kacsamellhez jól illik a édesburgonya püré is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.