Kacsamell aszalt gyümölcsökkel tálalva

Kacsamell aszalt gyümölcsökkel

A kacsamell aszalt gyümölcsökkel egy különleges étel, amely az édes és fűszeres ízek tökéletes kombinációját kínálja. A kacsa puha, szaftos húsát az aszalt gyümölcsök gazdagítják, és a vörösboros mártás különleges ízt ad az ételnek. Az étel tökéletes választás ünnepi alkalmakra vagy egy különleges vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Kacsamell
100 g Aszalt szilva
100 g Aszalt barack
100 ml Vörösbor
2 ek. Méz
2 ág Rozmaring
1 tk.
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A kacsamelleket tisztítsd meg, majd a bőrükön végezz keresztirányú bevágásokat, hogy a zsír könnyebben kisüljön.

    A bevágásokat éles késsel végezd, vigyázva, hogy ne vágj bele a húsba. A bevágások segítenek a bőr ropogósra sütésében.

    2

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és süsd meg a kacsamelleket, először a bőrös oldalon 5-6 percig, majd a másik oldalát 3-4 percig.

    Kezdd hideg serpenyőben a sütést, így több zsír sül ki a bőrből. A bőrös oldalt nyomd le egy spatulával, hogy egyenletesen süljön.

    3

    Amikor a kacsamell elkészült, tedd félre pihenni. A serpenyőbe öntsd bele a vörösbort, és add hozzá a mézet, hogy egy szirupos mártást kapj.

    A pihentetés fontos, mert a hús rostjai ellazulnak, és a hús szaftosabb lesz. A vörösbor helyett használhatsz portóit is.

    4

    Add hozzá az aszalt gyümölcsöket, a rozmaringot, és főzd még 5-6 percig, hogy a mártás besűrűsödjön és az ízek összeérjenek.

    Az aszalt gyümölcsöket előtte áztasd be rumba vagy brandybe, hogy még ízletesebbek legyenek. A rozmaring helyett használhatsz kakukkfüvet is.

    5

    A kacsamelleket szeleteld fel, és tálald a mártással és az aszalt gyümölcsökkel.

    A szeleteléshez használj éles kést, és vágd a rostokra merőlegesen, hogy a hús ne essen szét.

    6

    Tálald körettel, például párolt rizzsel vagy burgonyával.

    A kacsamellhez jól illik a édesburgonya püré is.