Egy nagy tálban keverd össze a darálthúst a reszelt vöröshagymával, az aprított petrezselyemmel és a zúzott fokhagymával.
A reszelt vöröshagyma jobban elkeveredik a hússal, mint a vágott, és egyenletesebb ízt biztosít.
Add hozzá a koriandert, köményt, fahéjat, paprikát, sót és borsot. Keverd alaposan össze, amíg egyenletesen fűszerezett masszát nem kapsz.
A fűszereket ízlés szerint variálhatod. Ha szereted a csípőset, adhatsz hozzá egy kis chiliport is.
Formázz hosszúkás kolbászformákat a keverékből, és húzd őket nyársra. Ha nincs nyársad, lapos pogácsákat is készíthetsz.
A formázás előtt nedvesítsd be a kezed, hogy a hús ne ragadjon rá. Ha nyársra húzod, szorosan nyomkodd rá a húst, hogy ne essen le sütés közben.
Melegíts olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes hőfokon. Süsd a Kaftát oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarnára sül és teljesen átsül.
Ne süsd túl a Kaftát, mert kiszáradhat. Ha vastagabb pogácsákat készítesz, hosszabb sütési időre lehet szükség.
Tálald forrón, friss pitával, joghurtszósszal, salátával vagy sült zöldségekkel.
A joghurtszósz remekül illik a Kaftához. Keverj össze natúr joghurtot zúzott fokhagymával, aprított mentával és egy csipet sóval.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.