Kafta tálalva friss pitával és salátával

Kafta

A Kafta a közel-keleti konyha egyik legismertebb és legnépszerűbb fogása, amelyet gyakran grilleznek vagy serpenyőben sütnek meg. Az étel egyszerű alapanyagokat és gazdag fűszereket használ, hogy egy különleges ízvilágot hozzon létre. A Kafta tradicionálisan pitával, salátával és joghurtszósszal tálalják, és tökéletes választás családi összejövetelekre vagy ünnepi étkezésekre. Az étel gyökerei a közel-keleti régióban találhatóak, ahol generációkon keresztül öröklődött a recept.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús (marha vagy bárány, vagy a kettő keveréke)
1 db Vöröshagyma (finomra reszelve)
20 g Friss petrezselyem (aprítva)
2 gerezd Fokhagyma (zúzott)
1 tk. Őrölt koriander
1 tk. Őrölt kömény
0.5 tk. Őrölt fahéj
1 tk. Paprika (őrölt, édes)
1 tk.
0.5 tk. Bors (őrölt)
2 ek. Olívaolaj (a sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a darálthúst a reszelt vöröshagymával, az aprított petrezselyemmel és a zúzott fokhagymával.

    A reszelt vöröshagyma jobban elkeveredik a hússal, mint a vágott, és egyenletesebb ízt biztosít.

    2

    Add hozzá a koriandert, köményt, fahéjat, paprikát, sót és borsot. Keverd alaposan össze, amíg egyenletesen fűszerezett masszát nem kapsz.

    A fűszereket ízlés szerint variálhatod. Ha szereted a csípőset, adhatsz hozzá egy kis chiliport is.

    3

    Formázz hosszúkás kolbászformákat a keverékből, és húzd őket nyársra. Ha nincs nyársad, lapos pogácsákat is készíthetsz.

    A formázás előtt nedvesítsd be a kezed, hogy a hús ne ragadjon rá. Ha nyársra húzod, szorosan nyomkodd rá a húst, hogy ne essen le sütés közben.

    4

    Melegíts olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes hőfokon. Süsd a Kaftát oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarnára sül és teljesen átsül.

    Ne süsd túl a Kaftát, mert kiszáradhat. Ha vastagabb pogácsákat készítesz, hosszabb sütési időre lehet szükség.

    5

    Tálald forrón, friss pitával, joghurtszósszal, salátával vagy sült zöldségekkel.

    A joghurtszósz remekül illik a Kaftához. Keverj össze natúr joghurtot zúzott fokhagymával, aprított mentával és egy csipet sóval.