Kalbi Galbi, koreai grillezett marhahús szezámmaggal és friss gyümölcsökkel

Kalbi Galbi

A Kalbi Galbi egy híres koreai étel, amelyet hagyományosan pácban marinált marhahúsból készítenek. A hús ízét a szójaszósz, a gyömbér és fokhagyma adja, míg a szezámmag egy kis ropogós textúrát ad hozzá. Ezt az ételt gyakran grillen készítik, de serpenyőben is tökéletesen elkészíthető. A galbi galbi egy igazi családi étel, amelyet ünnepi alkalmakkor is gyakran fogyasztanak Koreában, és kiváló választás bármilyen étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Marhahús (kalbipeszely)
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Cukor
4 gerezd Fokhagyma
1 cm Ginger (gyömbér)
2 ek. Szezámolaj
100 ml Vörösbor
1 db Hagyma
1 db Körte
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst (kalbipeszely) szeletekre vágd fel és tegyél bele egy tálba.

    A hús szeletelésekor ügyelj arra, hogy a szeletek egyenletesek legyenek, hogy könnyen át tudják venni a fűszereket.

    2

    A szószhoz egy tálban keverd össze a szójaszószt, cukrot, szezámolajat, reszelt fokhagymát, gyömbért és a vörösbort.

    A gyömbért apróra reszeld, hogy könnyebben felszívódjon a húsban, és ízesítse azt.

    3

    A hús szeleteket öntsd le a szójaszószos keverékkel, majd hagyd pihenni 1-2 órán keresztül, hogy az ízek jól átjárják.

    Ha több időd van, akkor a pácot akár egy éjszakára is a hűtőbe teheted, hogy még gazdagabb ízeket kapj.

    4

    A hagymát és körtét vágd fel vékony szeletekre.

    A körte édes íze kiemeli a pác sós fűszereit, és nagyon jól passzol a marhahúshoz.

    5

    Egy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd meg a pácban ázott húst mindkét oldalon 5-7 percig, amíg szépen megpirul.

    A hús pirítása közben ügyelj arra, hogy ne égesd meg, mivel a cukor karamellizálódhat.

    6

    Amikor a hús kész, add hozzá a hagymát és körtét, majd pirítsd őket együtt 2-3 percig, hogy a gyümölcsök is átmelegedjenek.

    A hagyma és körte együtt puhává válik, miközben megőrzi az édes ízét.

    7

    Tálald a kalbi galbit szezámmaggal megszórva, és ha szeretnéd, friss petrezselyemmel díszítheted.

    A szezámmag egy kis ropogós textúrát ad, és fokozza az étel ízét.