A marhahúst (kalbipeszely) szeletekre vágd fel és tegyél bele egy tálba.
A hús szeletelésekor ügyelj arra, hogy a szeletek egyenletesek legyenek, hogy könnyen át tudják venni a fűszereket.
A szószhoz egy tálban keverd össze a szójaszószt, cukrot, szezámolajat, reszelt fokhagymát, gyömbért és a vörösbort.
A gyömbért apróra reszeld, hogy könnyebben felszívódjon a húsban, és ízesítse azt.
A hús szeleteket öntsd le a szójaszószos keverékkel, majd hagyd pihenni 1-2 órán keresztül, hogy az ízek jól átjárják.
Ha több időd van, akkor a pácot akár egy éjszakára is a hűtőbe teheted, hogy még gazdagabb ízeket kapj.
A hagymát és körtét vágd fel vékony szeletekre.
A körte édes íze kiemeli a pác sós fűszereit, és nagyon jól passzol a marhahúshoz.
Egy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd meg a pácban ázott húst mindkét oldalon 5-7 percig, amíg szépen megpirul.
A hús pirítása közben ügyelj arra, hogy ne égesd meg, mivel a cukor karamellizálódhat.
Amikor a hús kész, add hozzá a hagymát és körtét, majd pirítsd őket együtt 2-3 percig, hogy a gyümölcsök is átmelegedjenek.
A hagyma és körte együtt puhává válik, miközben megőrzi az édes ízét.
Tálald a kalbi galbit szezámmaggal megszórva, és ha szeretnéd, friss petrezselyemmel díszítheted.
A szezámmag egy kis ropogós textúrát ad, és fokozza az étel ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.