Karaage bento dobozban ropogós csirkével, rizssel és friss zöldségekkel

Karaage bento dobozban

A karaage egy hagyományos japán étel, amely ropogósra sült csirkét jelent. A bento dobozok Japánban népszerűek, mivel gyors és kényelmes étkezést biztosítanak. A karaage bento doboz egy remek példa arra, hogyan lehet a hagyományos japán ételt egy kis változatossággal friss zöldségekkel és rizssel tálalni. A ropogós csirke és a friss zöldségek harmonikus egyensúlyt alkotnak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Csirkecomb filé
50 g Búzaliszt
30 g Kukoricakeményítő
1 db Tojás
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 ek. Szezámmag
500 ml Olaj (sütéshez)
200 g Rizs
100 g Friss zöldségek (pl. uborka, sárgarépa)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecomb filéket vágd kisebb darabokra, és helyezd egy tálba.

    A csirkecomb filé jobb, ha nem túl vastag, így könnyebben átsül.

    2

    A szójaszószt, szezámolajat, reszelt fokhagymát és gyömbért keverd össze egy tálban, majd öntsd a csirkedarabokra. Hagyd pácolódni 15-20 percig.

    A pác sokkal ízesebbé teszi a csirkét, így minél tovább hagyod pácolódni, annál intenzívebb lesz az íze.

    3

    Egy tálban keverd össze a búzalisztet és a kukoricakeményítőt.

    A kukoricakeményítő segít a csirkének ropogósabbá válni sütés közben.

    4

    A tojást verd fel egy másik tálban.

    A tojás segít, hogy a lisztes keverék jól tapadjon a csirkére.

    5

    A pácolt csirke darabokat először a lisztes-kukoricakeményítős keverékbe, majd a felvert tojásba mártsd, végül ismét a lisztes keverékbe.

    A kétszeri lisztezés segít abban, hogy a csirke extra ropogós legyen sütés közben.

    6

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és sütöd a csirke darabokat aranybarnára, körülbelül 4-5 percig, amíg ropogósak lesznek.

    A túl forró olajban a csirke gyorsan megsül, de ügyelj arra, hogy a közepén is jól átsüljön.

    7

    A rizst főzd meg a csomagolás utasítása szerint.

    A rizst a legjobb alacsony lángon, lassan főzni, hogy a szemek szépen megpuhuljanak.

    8

    A bento dobozban helyezd el a főtt rizst, a sült karaage csirkét, és tálald friss zöldségekkel, például vékonyra szeletelt uborkával és sárgarépával.

    A friss zöldségek nemcsak színt adnak, hanem frissességet is biztosítanak a gazdag étel mellé.

    9

    A szezámmagot szórd a csirke tetejére a tálalás előtt.

    A szezámmag extra ropogós textúrát ad az ételnek.