Karaage csirke rizskörettel, ropogós csirkehús friss korianderrel tálalva

Karaage rizskörettel

A karaage egy tradicionális japán étel, amelyet különböző húsokkal, leggyakrabban csirkehússal készítenek. A hús pácot kap, majd keményítővel és liszttel bundázva sül ki, így válik ropogóssá. A rizs az étel tökéletes kísérője, mivel segít kiegyensúlyozni az étel ízét. A karaage rizskörettel nemcsak étteremben fogyasztható étel, hanem otthon is könnyedén elkészíthető.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (comb vagy mell)
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Szezámmagolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gyömbér
2 ek. Kukoricakeményítő
1 db Tojás
100 g Liszt
200 g Rizs
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb falatokra. Egy tálban keverd össze a szójaszószt, szezámmagolajat, reszelt fokhagymát és gyömbért. A csirkehúst tedd bele, és hagyd pihenni minimum 30 percig, hogy az ízek jól átjárják.

    A maradék pácot érdemes nem kidobni, hanem az olajban való sütés után egy kis szezámmaggal visszaforralni, hogy szósz legyen belőle.

    2

    A tojást verd fel egy tálban, majd a kukoricakeményítőt és a lisztet keverd össze egy másik tálban. A pácolt csirkehúst először a lisztes keverékbe, majd a felvert tojásba mártsd.

    A kukoricakeményítő segít abban, hogy a hús ropogósabb legyen. Az olajban való sütés előtt győződj meg róla, hogy a csirke minden oldala egyenletesen be van panírozva.

    3

    Forrósítsd fel az olajat egy nagyobb serpenyőben. A csirkehúst adagokban süsd ki, hogy ne zsúfold túl a serpenyőt. Süsd őket 5-7 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A megfelelő olajhőmérséklet kulcsfontosságú! Ha túl alacsony a hőmérséklet, a csirke olajos lesz, ha túl magas, könnyen megéghet. A 180-190 °C ideális.

    4

    Míg a csirke sül, készítsd el a rizst. A rizst öblítsd le hideg vízben, majd tedd egy lábosba, és adj hozzá dupla mennyiségű vizet. Főzd körülbelül 10-12 percig, amíg a víz el nem párolog és a rizs meg nem puhul.

    Ha a rizs ragadós, próbálj meg rizses edényt használni, vagy egy evőkanál olajat is tehetsz bele, hogy ne ragadjon össze.

    5

    A kisült csirkefalatokat papírtörlőre tedd, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön. A rizst tálald a csirke mellett, és a tetejére szórj egy kevés friss koriandert, ha szeretnéd.

    A koriander friss ízt ad a fogásnak, de helyettesíthető más zöld fűszerekkel, mint például a bazsalikom vagy a petrezselyem.