Főzz le egy adag erős espresso kávét, majd hagyd kicsit hűlni, hogy ne olvassza el a jégkockákat túl gyorsan.
Ha nincs espresso kávéfőződ, használhatsz erősre főzött filteres kávét is.
Egy magas pohár aljára önts egy kevés karamell szószt, majd töltsd meg a poharat jégkockákkal.
A karamell szószt házilag is elkészítheted, vagy vásárolhatsz készen is.
Öntsd rá a hideg tejet a jégre, majd lassan add hozzá a lehűlt espresso kávét, hogy szép réteges hatást érj el.
A réteges hatás érdekében a kávét óvatosan, a jégkockákra öntsd.
Keverd össze az italt egy szívószállal vagy kanállal, hogy a karamell íze egyenletesen eloszoljon.
A karamell szirup könnyebben elkeveredik, ha a kávé még meleg, mielőtt a jeget hozzáadnád.
Ha még gazdagabb ízre vágysz, a tetejére tegyél tejszínhabot és szórd meg egy kevés karamell darabkával.
A tejszínhabot házilag is felverheted, vagy használhatsz kész tejszínhabot is.
Tálald azonnal, hidegen, szívószállal vagy kanállal, hogy élvezhesd a selymes és krémes karamellás jegeskávét.
Ha a kávé túl erős, adj hozzá több tejet vagy tejszínt. Ha pedig túl édes, egy csipet sóval ellensúlyozhatod az édességet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.