Kare-Kare tálalva

Kare-Kare

A Kare-Kare a filippínó konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étele, amelyet földimogyorós mártás, marhahús és zöldségek alkotnak. Ez az étel hagyományosan ünnepi alkalmakkor kerül az asztalra, és a földimogyoró krémes textúrája teszi igazán különlegessé. A Kare-Kare különlegessége a shrimp paste (bagoong), amely intenzív ízt ad az ételnek, és tökéletesen kiegészíti a gazdag mártást.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 30 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 kg Marhahús (lábszár vagy farok)
200 g Földimogyoróvaj
1 tk. Annatto (achiote) por
200 g Baba spenót vagy bok choy
200 g Zöldbab
2 db Padlizsán
3 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
2 ek. Rizsliszt
1.5 l Víz vagy marhaalaplé
2 tk.
1 tk. Bors
50 g Shrimp paste (alamang)
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd nagyobb darabokra, és főzd sós vízben vagy marhaalaplében 1,5-2 órán keresztül, amíg megpuhul. Tedd félre a főzőlevet.

    A marhahús puhaságát villával ellenőrizheted. Ha könnyen szétesik, akkor jó. A főzőlevet ne öntsd ki, mert ez adja a mártás alapját!

    2

    A padlizsánt vágd szeletekre, a zöldbabot és a bok choy-t tisztítsd meg. Egy serpenyőben kevés olajon párold elő a zöldségeket, majd tedd félre.

    A zöldségeket ne főzd túl, csak párold őket elő, hogy roppanósak maradjanak.

    3

    Egy lábosban hevítsd fel az olajat, és dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

    A hagymát és a fokhagymát alacsony lángon dinszteld, hogy ne égjenek meg.

    4

    Add hozzá a rizslisztet, és kevergetve készíts világos rántást. Keverd hozzá az annatto port, majd lassan öntsd hozzá a marhahús főzőlevét, hogy sűrű mártást kapj.

    A rizsliszttel készített rántást folyamatosan kevergetni kell, hogy ne csomósodjon. Az annatto por adja a mártás jellegzetes színét, de ha nincs, elhagyható.

    5

    Keverd bele a földimogyoróvajat, és főzd össze, amíg a mártás sima és krémes lesz. Ízesítsd sóval és borssal.

    A földimogyoróvajtól lesz a mártás igazán krémes és gazdag. Használj sima, nem darabos földimogyoróvajat.

    6

    Add hozzá a megfőtt marhahúst és a zöldségeket, majd főzd további 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A marhahúst és a zöldségeket óvatosan keverd össze a mártással, hogy ne törjenek össze.

    7

    Tálald forrón, mellé kínálva a shrimp paste-et. Rizs kíséretében a legfinomabb.

    A shrimp paste (bagoong) egy fermentált garnélarák paszta, ami intenzív, sós ízt ad az ételnek. Ha nem szereted, elhagyhatod, vagy kínálhatod külön, hogy mindenki a saját ízlése szerint adagolhassa.