A marhahúst vágd nagyobb darabokra, és főzd sós vízben vagy marhaalaplében 1,5-2 órán keresztül, amíg megpuhul. Tedd félre a főzőlevet.
A marhahús puhaságát villával ellenőrizheted. Ha könnyen szétesik, akkor jó. A főzőlevet ne öntsd ki, mert ez adja a mártás alapját!
A padlizsánt vágd szeletekre, a zöldbabot és a bok choy-t tisztítsd meg. Egy serpenyőben kevés olajon párold elő a zöldségeket, majd tedd félre.
A zöldségeket ne főzd túl, csak párold őket elő, hogy roppanósak maradjanak.
Egy lábosban hevítsd fel az olajat, és dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
A hagymát és a fokhagymát alacsony lángon dinszteld, hogy ne égjenek meg.
Add hozzá a rizslisztet, és kevergetve készíts világos rántást. Keverd hozzá az annatto port, majd lassan öntsd hozzá a marhahús főzőlevét, hogy sűrű mártást kapj.
A rizsliszttel készített rántást folyamatosan kevergetni kell, hogy ne csomósodjon. Az annatto por adja a mártás jellegzetes színét, de ha nincs, elhagyható.
Keverd bele a földimogyoróvajat, és főzd össze, amíg a mártás sima és krémes lesz. Ízesítsd sóval és borssal.
A földimogyoróvajtól lesz a mártás igazán krémes és gazdag. Használj sima, nem darabos földimogyoróvajat.
Add hozzá a megfőtt marhahúst és a zöldségeket, majd főzd további 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A marhahúst és a zöldségeket óvatosan keverd össze a mártással, hogy ne törjenek össze.
Tálald forrón, mellé kínálva a shrimp paste-et. Rizs kíséretében a legfinomabb.
A shrimp paste (bagoong) egy fermentált garnélarák paszta, ami intenzív, sós ízt ad az ételnek. Ha nem szereted, elhagyhatod, vagy kínálhatod külön, hogy mindenki a saját ízlése szerint adagolhassa.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.