Kare-Kare sertéshússal, gazdag földimogyorós szószban, friss zöldségekkel tálalva

Kare-Kare sertéshússal

A Kare-Kare egy hagyományos indiai étel, amely a gazdag földimogyoró szószról ismert, és leggyakrabban sertéshússal, zöldségekkel és rizzsel tálalják. Az étel szintén híres a gazdag ízvilágáról és a hosszú főzési időről, amely segít, hogy az ízek minden falatban összeérjenek. A Kare-Kare egy igazi ínycsiklandó étkezés, amely minden étkezést különlegessé tesz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús (felkockázva)
100 g Bambuszrügy
1 db Padlizsán
100 g Zöldbab
100 g Földimogyoró (pirítva, őrölve)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
100 g Pineapple (ananász)
2 ek. Rizsliszt
2 ek. Olaj
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst főzd meg egy nagy edényben sós vízben, amíg meg nem puhul, kb. 45 perc alatt.

    A húsnak puhanak kell lennie, de nem túl lágy, mert az ízek így nem tudnak jól összeérni.

    2

    A padlizsánt vágd karikákra, a zöldbabot pedig vágd kisebb darabokra. Az ananászt is aprítsd fel.

    A padlizsán karikák könnyebben megsülnek, ha kicsit besózod őket, hogy a felesleges víz eltávozzon.

    3

    Melegíts olajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a felaprított hagymát és fokhagymát. Miután üvegesedni kezdtek, add hozzá a földimogyorót és a rizslisztet, majd keverd jól össze.

    A földimogyoró és rizsliszt keveréke fogja sűríteni az ételt, így az ízek is jobban összeérnek.

    4

    Miután a földimogyoró és rizsliszt összekeveredett, adj hozzá egy kis vizet, hogy sűrű, sima szószt kapj. Főzd 5-10 percig, amíg az alap meg nem sűrűsödik.

    Ne aggódj, ha az alap eleinte csomósnak tűnik. Az ízek a végére szépen összeérnek.

    5

    Tedd bele a padlizsánt, zöldbabot, bambuszrügyet és ananászt a szószba. Tedd a főtt sertéshúst is a szószba, és főzd együtt 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A zöldségnek nem kell teljesen megpuhulnia, csak annyira, hogy a fűszerek és szósz átjárják.

    6

    Ízesítsd sóval és borssal. Tálald friss rizs mellett.

    A friss, meleg rizs nagyszerűen illik a sűrű, gazdag szószhoz, így a textúrák jól kiegészítik egymást.