A sertéshúst főzd meg egy nagy edényben sós vízben, amíg meg nem puhul, kb. 45 perc alatt.
A húsnak puhanak kell lennie, de nem túl lágy, mert az ízek így nem tudnak jól összeérni.
A padlizsánt vágd karikákra, a zöldbabot pedig vágd kisebb darabokra. Az ananászt is aprítsd fel.
A padlizsán karikák könnyebben megsülnek, ha kicsit besózod őket, hogy a felesleges víz eltávozzon.
Melegíts olajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a felaprított hagymát és fokhagymát. Miután üvegesedni kezdtek, add hozzá a földimogyorót és a rizslisztet, majd keverd jól össze.
A földimogyoró és rizsliszt keveréke fogja sűríteni az ételt, így az ízek is jobban összeérnek.
Miután a földimogyoró és rizsliszt összekeveredett, adj hozzá egy kis vizet, hogy sűrű, sima szószt kapj. Főzd 5-10 percig, amíg az alap meg nem sűrűsödik.
Ne aggódj, ha az alap eleinte csomósnak tűnik. Az ízek a végére szépen összeérnek.
Tedd bele a padlizsánt, zöldbabot, bambuszrügyet és ananászt a szószba. Tedd a főtt sertéshúst is a szószba, és főzd együtt 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A zöldségnek nem kell teljesen megpuhulnia, csak annyira, hogy a fűszerek és szósz átjárják.
Ízesítsd sóval és borssal. Tálald friss rizs mellett.
A friss, meleg rizs nagyszerűen illik a sűrű, gazdag szószhoz, így a textúrák jól kiegészítik egymást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.