Kare-Kare sertĂ©shĂșssal, gazdag földimogyorĂłs szĂłszban, friss zöldsĂ©gekkel tĂĄlalva

Kare-Kare sertĂ©shĂșssal

A Kare-Kare egy hagyomĂĄnyos indiai Ă©tel, amely a gazdag földimogyorĂł szĂłszrĂłl ismert, Ă©s leggyakrabban sertĂ©shĂșssal, zöldsĂ©gekkel Ă©s rizzsel tĂĄlaljĂĄk. Az Ă©tel szintĂ©n hĂ­res a gazdag Ă­zvilĂĄgĂĄrĂłl Ă©s a hosszĂș fƑzĂ©si idƑrƑl, amely segĂ­t, hogy az Ă­zek minden falatban összeĂ©rjenek. A Kare-Kare egy igazi Ă­nycsiklandĂł Ă©tkezĂ©s, amely minden Ă©tkezĂ©st kĂŒlönlegessĂ© tesz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 Ăłra 15 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g SertĂ©shĂșs (felkockĂĄzva)
⭕ 100 g BambuszrĂŒgy
⭕ 1 db Padlizsán
⭕ 100 g Zöldbab
⭕ 100 g FöldimogyorĂł (pirĂ­tva, Ƒrölve)
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 100 g Pineapple (ananász)
⭕ 2 ek. Rizsliszt
⭕ 2 ek. Olaj
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertĂ©shĂșst fƑzd meg egy nagy edĂ©nyben sĂłs vĂ­zben, amĂ­g meg nem puhul, kb. 45 perc alatt.

    A hĂșsnak puhanak kell lennie, de nem tĂșl lĂĄgy, mert az Ă­zek Ă­gy nem tudnak jĂłl összeĂ©rni.

    2

    A padlizsånt vågd karikåkra, a zöldbabot pedig vågd kisebb darabokra. Az ananåszt is aprítsd fel.

    A padlizsĂĄn karikĂĄk könnyebben megsĂŒlnek, ha kicsit besĂłzod Ƒket, hogy a felesleges vĂ­z eltĂĄvozzon.

    3

    MelegĂ­ts olajat egy serpenyƑben, Ă©s pirĂ­tsd meg a felaprĂ­tott hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt. MiutĂĄn ĂŒvegesedni kezdtek, add hozzĂĄ a földimogyorĂłt Ă©s a rizslisztet, majd keverd jĂłl össze.

    A földimogyoró és rizsliszt keveréke fogja sƱríteni az ételt, így az ízek is jobban összeérnek.

    4

    MiutĂĄn a földimogyorĂł Ă©s rizsliszt összekeveredett, adj hozzĂĄ egy kis vizet, hogy sƱrƱ, sima szĂłszt kapj. FƑzd 5-10 percig, amĂ­g az alap meg nem sƱrƱsödik.

    Ne aggódj, ha az alap eleinte csomósnak tƱnik. Az ízek a végére szépen összeérnek.

    5

    Tedd bele a padlizsĂĄnt, zöldbabot, bambuszrĂŒgyet Ă©s ananĂĄszt a szĂłszba. Tedd a fƑtt sertĂ©shĂșst is a szĂłszba, Ă©s fƑzd egyĂŒtt 10-15 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A zöldségnek nem kell teljesen megpuhulnia, csak annyira, hogy a fƱszerek és szósz åtjårjåk.

    6

    ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s borssal. TĂĄlald friss rizs mellett.

    A friss, meleg rizs nagyszerƱen illik a sƱrƱ, gazdag szĂłszhoz, Ă­gy a textĂșrĂĄk jĂłl kiegĂ©szĂ­tik egymĂĄst.