Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, a cukrot és az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, amíg az élesztő felfut.
A víz ne legyen túl forró, mert elpusztítja az élesztőt. Ha az élesztő nem fut fel, akkor valószínűleg lejárt a szavatossága, és újat kell használnod.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.
A sót mindig a liszthez keverd, mert közvetlenül az élesztővel érintkezve gátolja annak működését.
Adj hozzá joghurtot, olívaolajat és az élesztős keveréket, majd dolgozd ki egy lágy, de nem ragacsos tésztává.
A joghurt a naan puhaságát biztosítja. A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz.
Takard le, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg duplájára nő.
A tésztát letakarhatod egy konyharuhával vagy folpackkal. A meleg hely segíti az élesztő működését.
Dolgozd bele a mazsolát, a szeletelt mandulát és a kókuszreszeléket, majd oszd a tésztát 6 egyenlő részre.
A mazsolát előzetesen beáztathatod rumba vagy narancslébe, hogy még ízletesebb legyen. A töltelék mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Nyújtsd ki minden darabot ovális alakúra, kb. 5 mm vastagságúra.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le.
Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, majd süsd a naanokat oldalanként 2-3 percig, amíg aranybarna foltok jelennek meg rajtuk.
A serpenyő legyen elég forró, hogy a naanok gyorsan megsüljenek. Ha nincs serpenyőd, használhatsz grillt is.
Tálald frissen vajjal vagy ghível megkenve, esetleg mézzel vagy sós mártásokkal kiegészítve.
A ghí egy tisztított vaj, amely intenzívebb ízt ad a naanoknak. A méz édes kontrasztot ad a fűszeres ízeknek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.