Kávés bingsu, jéggel, tejszínnel és csokoládé reszelékkel tálalva

Kávés bingsu

A bingsu egy tradicionális koreai desszert, amely gyakran jégtörmelékekből készül, és különböző feltétekkel, mint a gyümölcsök, fűszerek, vagy csokoládé, tálalják. A kávés bingsu különleges ízvilágot ad a desszertnek, hiszen a friss kávé és a hűsítő jég kombinációja egy igazán frissítő élményt ad. A koreaiak nyári hónapokban gyakran fogyasztják, hogy enyhítsenek a hőségben.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Jégkockák
2 ek. Instant kávé
100 ml Tejszín
1 ek. Cukor
200 ml Tej
1 csipet Fahéj
2 ek. Csokoládé reszelék
3 ek. Friss tejszínhab

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A jégkockákat tedd egy tálba, majd törj össze őket egy jégdarálóval, hogy finom, apró jeget kapj.

    A finomra tört jég lesz a bingsu alapja, amelyet az édességek öntetei és hozzávalói tökéletesen kiemelnek.

    2

    A tejben oldd fel az instant kávét és a cukrot. Keverd össze alaposan, amíg a kávé és cukor teljesen feloldódik.

    Ha intenzívebb kávéízt szeretnél, akkor adj hozzá egy kicsit több kávét, vagy válassz erősebb kávét.

    3

    A kész kávés keveréket öntsd rá a jégre, hogy a jég finoman megszívja a kávé ízét.

    A kávés szirupot frissen készítve a legfinomabb, hogy az íz gazdag legyen.

    4

    A tejszín és fahéj keverékét szórd rá a bingsura. Használj tejszínhabot, hogy gazdagabb textúrát adj neki.

    A tejszín és fahéj adja meg a bingsu krémességét és egy kis extra fűszeres ízt.

    5

    Tálald a kávés bingsut csokoládé reszelékkel és friss tejszínhabbal a tetején.

    A csokoládé reszelék extra édességet ad, és szép díszítést biztosít.