Keerai Kadalai Kootu tálalva, csicseriborsóval, spenóttal és kókuszreszelékkel

Keerai Kadalai Kootu

A Keerai Kadalai Kootu egy népszerű dél-indiai étel, amely a csicseriborsót, rizst és spenótot egyesíti. A dél-indiai konyha gazdag fűszerekben és kókuszban, és ez az étel tökéletes példája ennek a gazdag ízvilágnak. A kootu kifejezés olyan ételt jelent, amely fűszerek és kókusz hozzáadásával készül, és leggyakrabban zöldségekkel vagy hüvelyesekkel párosítják. A Keerai Kadalai Kootu nemcsak finom, hanem tápláló is, és tökéletes választás a vegetáriánus vagy vegán étrendet követők számára.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Főtt csicseriborsó
100 g Törött rizs
300 g Palak (spenót)
50 g Kókuszreszelék
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
2 ek. Kókuszolaj
1 ek. Szezámmag
1 tk. Kömény
1 tk. Mustármag
0.5 tk. Fekete bors
0.5 tk. Kurkumapor
1 tk.
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót előző este áztasd be vízbe, majd másnap főzd meg. A törött rizst is főzd meg egy külön edényben, amíg puha nem lesz.

    A csicseriborsó gyors főzéséhez használhatsz gyorsfőzőt, így 20 perc alatt megfőhet.

    2

    A spenótot alaposan mosd meg, és vágd apró darabokra. Tedd félre.

    A spenótot a konyhai robotgéppel is finomra apríthatod, hogy könnyebben beilleszthesd a kootu-ba.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat, és add hozzá a mustármagot, a köményt, és a zöld chilit. Pirítsd őket pár másodpercig, amíg illatosak nem lesznek.

    A fűszerek pirítása segít kihozni az ízeket, de figyelj arra, hogy ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat.

    4

    Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd tovább, amíg aranybarnára sül.

    Ha a fokhagyma megég, keserű ízt adhat az ételnek, ezért gyorsan dolgozz.

    5

    Ezután tedd hozzá a spenótot, és párold néhány percig, amíg összeesik és megpuhul.

    Ne párold túl a spenótot, hogy megőrizze szép zöld színét és tápanyagait.

    6

    Amikor a spenót megpuhult, add hozzá a kókuszreszeléket, a főtt csicseriborsót, és a főtt rizst. Keverd össze alaposan.

    A kókuszreszelék hozzáadásával az ételnek gazdag, krémes textúrája lesz.

    7

    Önts hozzá egy kis vizet, ha szükséges, hogy a kívánt sűrűséget elérd, majd fűszerezd sóval, fekete borssal, és kurkumával. Keverd jól össze.

    Ha az étel túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet vagy kókusztejet a krémesebb állagért.

    8

    Hagyd forrni néhány percig, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss ízt ad az ételnek, és jól illik a fűszeres alaphoz.