Khar káposztával tálalva, aranybarnára sült hús és zöldségek a káposztás egytál ételben

Khar káposztával

A Khar káposzta egy klasszikus magyar étel, amelyet szinte minden háztartásban elkészítenek, hiszen egyszerű és ízletes. Az étel eredete a magyar vidéki konyhához köthető, ahol a disznóhús és a káposzta mindig olcsó és könnyen elérhető alapanyagok voltak. Ez az étel tökéletes választás a hideg téli estékre, hiszen melegít és táplál. A hagyományos változatot sertéshússal készítik, de egyéb húsokkal is variálható. A párolt káposzta édeskés íze és a fűszeres hús gazdag ízvilágot alkot. Az étel ideális a hétköznapi családi vacsorákra, de ünnepi asztalra is elhelyezhetjük.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Káposzta
300 g Hús (sertés)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Paprika
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Kömény

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A káposztát mosd meg alaposan, majd vágd apróra. A húst kockázd fel, és a hagymát is apróra vágd.

    A káposzta aprítása könnyebb, ha először félbevágod, majd vékony csíkokra szeleteled.

    2

    Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd meg, amíg üveges lesz.

    Ne hagyd, hogy a hagyma megégjen, mert akkor keserűvé válik!

    3

    A megpirított hagymákhoz add hozzá a kockázott húst, és pirítsd minden oldalról aranybarnára.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert a hús nem pirul meg megfelelően.

    4

    Ekkor add hozzá a feldarabolt paradicsomot és paprikát, valamint a fűszereket (só, bors, kömény). Keverd jól össze, és hagyd pár percig párolódni.

    Ha szeretnél egy kicsit pikánsabb ételt, tehetsz bele egy kis csili paprikát is!

    5

    Miután a zöldségek megpuhultak, add hozzá a káposztát, és alaposan keverd össze a többi hozzávalóval.

    A káposzta felesleges levét leöntheted, hogy ne legyen túl híg az étel.

    6

    Fedő alatt, alacsony hőmérsékleten párold kb. 20-25 percig, amíg a káposzta megpuhul és a hús is átsül.

    Ha a káposzta nem elég puha, egy kevés vizet is adhatunk hozzá, hogy párolódjon.