A káposztát mosd meg alaposan, majd vágd apróra. A húst kockázd fel, és a hagymát is apróra vágd.
A káposzta aprítása könnyebb, ha először félbevágod, majd vékony csíkokra szeleteled.
Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd meg, amíg üveges lesz.
Ne hagyd, hogy a hagyma megégjen, mert akkor keserűvé válik!
A megpirított hagymákhoz add hozzá a kockázott húst, és pirítsd minden oldalról aranybarnára.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert a hús nem pirul meg megfelelően.
Ekkor add hozzá a feldarabolt paradicsomot és paprikát, valamint a fűszereket (só, bors, kömény). Keverd jól össze, és hagyd pár percig párolódni.
Ha szeretnél egy kicsit pikánsabb ételt, tehetsz bele egy kis csili paprikát is!
Miután a zöldségek megpuhultak, add hozzá a káposztát, és alaposan keverd össze a többi hozzávalóval.
A káposzta felesleges levét leöntheted, hogy ne legyen túl híg az étel.
Fedő alatt, alacsony hőmérsékleten párold kb. 20-25 percig, amíg a káposzta megpuhul és a hús is átsül.
Ha a káposzta nem elég puha, egy kevés vizet is adhatunk hozzá, hogy párolódjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.