A japán rizst öblítsd le jól hideg vízben, majd tedd fel főzni egy lábasba 400 ml vízzel. Főzd közepes lángon 15 percig, majd hagyd lefedve 10 percig pihenni.
A rizs főzéséhez használd a japán rizsfőzési módszert, hogy a rizs ragacsos legyen, és jól tapadjon az ételhez.
A kacsahúst készítsd el, mint egy klasszikus tonkotszu: forrósítsd fel a serpenyőt egy kevés olajjal, majd süsd a kacsát mindkét oldalán, amíg aranybarna és ropogós nem lesz. A hús végét vágd csíkokra.
A kacsahús sütése előtt érdemes egy-egy kevés sóval és borssal fűszerezni, hogy még ízletesebb legyen.
A tojásokat verd fel egy tálban, és keverd bele a szezámlisztet, kukoricakeményítőt és szójaszószt.
A tojás keveréket előre elkészítheted, így gyorsabban haladhatsz a további lépésekkel.
A kész rizsre öntsd a tojásos keveréket, majd tedd rá a sült kacsacsíkokat. Fedd le, és hagyd 2-3 percig párolódni, amíg a tojás megszilárdul.
Ha szereted a tojást teljesen átsültetve, akkor hagyd tovább párolódni, de ha lágyabbra szeretnéd, akkor hamarabb vedd le.
A kész ételt tálald egy mély tálba, öntsd rá a kimchi-t, majd locsold meg majonézzel. Szórd meg szezámmaggal és a felaprított zöldhagymával.
A kimchi hozzáadása pikáns ízt ad az ételnek, ha nem szereted a túl erőset, akkor kevésbé fűszeres kimchi-t válassz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.