Kimchi-majonézes katsudon, gazdag ízű japán étel tálalva, friss zöldhagyma és szezámmag díszítéssel.

Kimchi-majonézes katsudon

A katsudon az egyik legismertebb japán étel, amely a tonkotszu (sült hús) és a rizs tökéletes egyensúlyát kínálja. A klasszikus receptet most egy csavarral gazdagítjuk, a kimchi és a majonéz kombinációjával. A kimchi pikáns íze és a majonéz krémes textúrája tökéletesen harmonizál a ropogós kacsa és a lágy tojás felett. Ez a recept az étkezést egy új szintre emeli, miközben megőrzi a japán konyha ízeit.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Kacsahús
200 g Japán rizs
100 g Kész majonéz
150 g Kimchi
1 ek. Szezámmag
1 ek. Kukoricakeményítő
2 db Tojás
2 szál Zöldhagyma
2 ek. Soja szósz
2 ek. Szezámliszt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A japán rizst öblítsd le jól hideg vízben, majd tedd fel főzni egy lábasba 400 ml vízzel. Főzd közepes lángon 15 percig, majd hagyd lefedve 10 percig pihenni.

    A rizs főzéséhez használd a japán rizsfőzési módszert, hogy a rizs ragacsos legyen, és jól tapadjon az ételhez.

    2

    A kacsahúst készítsd el, mint egy klasszikus tonkotszu: forrósítsd fel a serpenyőt egy kevés olajjal, majd süsd a kacsát mindkét oldalán, amíg aranybarna és ropogós nem lesz. A hús végét vágd csíkokra.

    A kacsahús sütése előtt érdemes egy-egy kevés sóval és borssal fűszerezni, hogy még ízletesebb legyen.

    3

    A tojásokat verd fel egy tálban, és keverd bele a szezámlisztet, kukoricakeményítőt és szójaszószt.

    A tojás keveréket előre elkészítheted, így gyorsabban haladhatsz a további lépésekkel.

    4

    A kész rizsre öntsd a tojásos keveréket, majd tedd rá a sült kacsacsíkokat. Fedd le, és hagyd 2-3 percig párolódni, amíg a tojás megszilárdul.

    Ha szereted a tojást teljesen átsültetve, akkor hagyd tovább párolódni, de ha lágyabbra szeretnéd, akkor hamarabb vedd le.

    5

    A kész ételt tálald egy mély tálba, öntsd rá a kimchi-t, majd locsold meg majonézzel. Szórd meg szezámmaggal és a felaprított zöldhagymával.

    A kimchi hozzáadása pikáns ízt ad az ételnek, ha nem szereted a túl erőset, akkor kevésbé fűszeres kimchi-t válassz.