Kimchi-majonézes Oyakodon tálalva, tojással és rizsel

Kimchi-majonézes Oyakodon

A Kimchi-majonézes Oyakodon a hagyományos japán Oyakodon egy modern változata, amely fűszeres kimchivel és krémes majonézzel készül. Az Oyakodon étel eredetileg egy tojásos rizses étel, amelyet csirkehússal tálalnak. A kimchi hozzáadásával a fogás különleges, fűszeres és gazdag ízvilágot kap, míg a majonéz krémessé és gazdaggá teszi az ételt. Ez a változat tökéletes azoknak, akik szeretnék kipróbálni a japán konyhát egy kis csavarral.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (darabos, csirkemell vagy csirkecomb)
4 db Tojás
100 g Kimchi
3 ek. Majonéz
200 ml Víz
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 db Hagyma
1 tk. Szezámmag
2 csésze Főtt rizs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd egy serpenyőben közepes hőmérsékleten pirítsd meg őket egy kevés olajban, amíg aranybarnára sülnek.

    A csirkehús pörkölése fokozza az ízeket, ezért fontos, hogy ne süljenek túl gyorsan, hogy jól átsüljenek.

    2

    A hagymát vágd fel vékony karikákra, és add hozzá a csirkéhez, párold 5-7 percig, amíg a hagyma megpuhul.

    A hagyma párolása fokozza az étel ízét, és segít, hogy a csirke még szaftosabb legyen.

    3

    Add hozzá a kimchit és a szójaszószt a csirkéhez, és főzd további 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kimchi fűszeres, savanykás íze különleges karaktert ad a fogásnak.

    4

    Verj fel 4 tojást egy tálban, majd öntsd rá a csirkére. Lefedve, közepes hőmérsékleten párold 5-7 percig, amíg a tojás megfő és szilárdul.

    A tojásokat ne keverd meg, hogy megőrizzék a szaftos, lágy textúrájukat.

    5

    Keverd össze a majonézt és a szezámmagot, majd tálalás előtt locsold meg vele az elkészült Oyakodont.

    A majonéz krémessé teszi az ételt, és remekül kiegészíti a fűszeres kimchi ízét.

    6

    Tálald a kimchi-majonézes Oyakodont egy adag frissen főtt rizs tetején, és élvezd az ízek gazdag keverékét.