Kimchivel töltött sundae, szezámmaggal és korianderrel tálalva

Kimchivel töltött sundae

A Kimchivel töltött sundae egy koreai étel, amely a hagyományos sült kimchi és hús keverékét ötvözi a sült rizzsel. Az étel különleges ízei az umami és fűszeresség egyedülálló keverékét adják, és friss korianderrel és chili szeletekkel díszítve igazán étvágygerjesztő. Ez az étel remek választás azok számára, akik szeretik a gazdag ízeket és a koreai konyhát.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kimchi
300 g Marhahús
150 g Főtt rizs
2 tk. Szezámmag
1 csokor Friss koriander
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
1 db Lime
0.5 tk. Friss fekete bors
1 db Friss chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágjuk apróra, majd egy serpenyőben pirítsuk meg olívaolajjal, amíg szépen meg nem barna.

    A marhahúst érdemes a közepes lángon pirítani, hogy egyenletesen átsüljön és ne legyen túl száraz.

    2

    A fokhagymát finomra aprítjuk, majd hozzáadjuk a pirított húshoz, és együtt pirítjuk további 1-2 percig.

    A fokhagyma gyorsan pirul, így ne hagyjuk túl sokáig a serpenyőben, hogy ne égjen meg.

    3

    A kimchit apróra vágjuk, majd adjuk hozzá a húshoz, és keverjük össze.

    A kimchi különleges savanyú és fűszeres ízt ad a húsnak, így ne habozzunk bőségesen adagolni.

    4

    A lime levét facsarjuk rá, és szórjunk bele friss fekete borsot.

    A lime frissítő ízt ad a fűszeres húshoz, és kiemeli annak gazdag aromáját.

    5

    A kész keveréket tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy a hús és kimchi ízei összeérjenek.

    Ha gyorsítani szeretnénk, egy kicsit pihentethetjük a húst a hűtőben.

    6

    A sült kimchivel töltött sundae elkészítéséhez egy tálba rétegezzük a rizst, majd a húsos kimchi keveréket rakjuk a tetejére.

    A rizs jó alapot ad, hogy a fűszeres hús és kimchi íze jól érvényesüljön.

    7

    A friss koriandert vágjuk finomra, és szórjuk a tetejére, majd szezámmaggal és friss chili szeletekkel díszítsük.

    A koriander frissességet ad az ételnek, míg a chili még egy kis plusz fűszert ad.