A zellert hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre, és szeleteld még vékonyabb csíkokra.
A zeller frissessége és ropogóssága adja a fogás alapját, ezért fontos, hogy ne legyen túl puha a zeller.
A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, a chilivel együtt aprítsd fel.
A gyömbér frissessége ad egy szép pikáns ízt, ha nem szereted a csípős ízeket, csökkentheted a chili mennyiségét.
Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, és add hozzá a fokhagymát, gyömbért, valamint a chili apró darabjait. Pirítsd 1-2 percig, amíg az illatok felszabadulnak.
Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserűvé válik.
Add hozzá a felvágott zellert, és pirítsd 5-7 percig közepes lángon, hogy enyhén megpuhuljon, de még ropogós maradjon.
Ha túl száraz a serpenyő, egy kevés vizet is önthetsz hozzá, hogy a zeller ne ragadjon le.
Öntsd hozzá a soya szószt, mirint, vizet és a cukrot, majd keverd össze, hogy a zeller felszívja az ízeket. Főzd még 5 percig, amíg a folyadék kissé elpárolog.
A cukor segít a szójaszósz és a mirin édes-savanyú ízének egyensúlyában, ne hagyd ki!
Szórd meg szezámmaggal és tálalás előtt pihentesd egy kicsit.
A szezámmag ízesíti és ropogósítja a fogást, még egy kis extra fűszeres szósz is mehet rá tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.