Kinpira zellerrel, japán zöldség étel, szezámmaggal és fűszeres szójaszósszal

Kinpira zellerrel

A Kinpira egy hagyományos japán étel, amelyet főként zöldségekkel készítenek. Az étel neve a fűszeres, szószos főzés módszerére utal, és gyakran tartalmaz szezámmagot a végén, hogy a textúra gazdag és ropogós legyen. A kinpira változata zellerrel egy különleges étel, amely a japán konyha egészséges és ínycsiklandó vonásait ötvözi. A zeller friss és ropogós, míg a szójaszósz és mirin édes-savanyú íze rendkívüli ízélményt ad. Ezt az ételt gyakran tálalják köretként, de egy könnyű étkezésként is megállja a helyét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 szál Zeller
2 ek. Soya szósz
1 ek. Mirin
100 ml Víz
1 ek. Szezámolaj
1 db Chili
1 ek. Szezámmag
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss gyömbér
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A zellert hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre, és szeleteld még vékonyabb csíkokra.

    A zeller frissessége és ropogóssága adja a fogás alapját, ezért fontos, hogy ne legyen túl puha a zeller.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, a chilivel együtt aprítsd fel.

    A gyömbér frissessége ad egy szép pikáns ízt, ha nem szereted a csípős ízeket, csökkentheted a chili mennyiségét.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, és add hozzá a fokhagymát, gyömbért, valamint a chili apró darabjait. Pirítsd 1-2 percig, amíg az illatok felszabadulnak.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserűvé válik.

    4

    Add hozzá a felvágott zellert, és pirítsd 5-7 percig közepes lángon, hogy enyhén megpuhuljon, de még ropogós maradjon.

    Ha túl száraz a serpenyő, egy kevés vizet is önthetsz hozzá, hogy a zeller ne ragadjon le.

    5

    Öntsd hozzá a soya szószt, mirint, vizet és a cukrot, majd keverd össze, hogy a zeller felszívja az ízeket. Főzd még 5 percig, amíg a folyadék kissé elpárolog.

    A cukor segít a szójaszósz és a mirin édes-savanyú ízének egyensúlyában, ne hagyd ki!

    6

    Szórd meg szezámmaggal és tálalás előtt pihentesd egy kicsit.

    A szezámmag ízesíti és ropogósítja a fogást, még egy kis extra fűszeres szósz is mehet rá tálalás előtt.