Egy tĂĄlban keverd össze a szĂĄraz Ă©lesztĆt, a cukrot Ă©s a langyos vizet. Hagyd ĂĄllni 10 percig, amĂg habos nem lesz.
A vĂz ne legyen se tĂșl hideg, se tĂșl meleg, mert az elpusztĂthatja az Ă©lesztĆt. Ha 10 perc utĂĄn nem habosodik, az Ă©lesztĆ valĂłszĂnƱleg nem jĂł.
Egy nagy tĂĄlban szitĂĄld ĂĄt a bĂșzalisztet, majd add hozzĂĄ a sĂłt Ă©s az olĂvaolajat.
A liszt ĂĄtszitĂĄlĂĄsa levegĆsebbĂ© teszi, ami jobb ĂĄllagot eredmĂ©nyez.
Ăntsd hozzĂĄ a felfuttatott Ă©lesztĆs keverĂ©ket, majd keverd össze egy spatulĂĄval.
Ăgyelj arra, hogy a keverĂ©k ne legyen tĂșl forrĂł, mert az elpusztĂtja az Ă©lesztĆt. Langyos legyen csak.
KĂ©zzel vagy dagasztĂłgĂ©ppel gyĂșrd sima tĂ©sztĂĄvĂĄ, kb. 10 percig. Ha ragacsos, adj hozzĂĄ kevĂ©s lisztet.
A tĂ©sztĂĄt addig gyĂșrd, amĂg rugalmas Ă©s sima nem lesz. Ne adj hozzĂĄ tĂșl sok lisztet, mert a bucik kemĂ©nyek lesznek.
Tedd a tĂ©sztĂĄt egy olajozott tĂĄlba, takard le egy konyharuhĂĄval, Ă©s keleszd meleg helyen kb. 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, amĂg a duplĂĄjĂĄra nĆ.
A tĂ©sztĂĄt meleg helyen keleszd, pĂ©ldĂĄul a sĂŒtĆben alacsony hĆfokon vagy a radiĂĄtor közelĂ©ben. A konyharuha nedves lehet, hogy ne szĂĄradjon ki a tĂ©szta.
A megkelt tĂ©sztĂĄt borĂtsd ki egy lisztezett felĂŒletre, Ă©s oszd 8 egyforma rĂ©szre.
A tésztåt mérleggel is oszthatod, hogy pontosan egyforma bucik legyenek.
FormĂĄzz belĆlĂŒk kerek bucikat, majd helyezd Ćket sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire.
A bucikat alaposan gömbölyĂtsd, hogy szĂ©p formĂĄjuk legyen.
Takarj le egy konyharuhåval, és hagyd még 30 percig kelni.
A mĂĄsodik kelesztĂ©s mĂ©g levegĆsebbĂ© teszi a bucikat.
A bucik tetejét kend meg növényi tejjel, majd szórd meg szezåmmaggal.
A növĂ©nyi tej helyett tojĂĄssal is megkenheted, a szezĂĄmmag pedig elhagyhatĂł vagy mĂĄs maggal helyettesĂthetĆ.
MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 190°C-ra, Ă©s sĂŒsd a bucikat 15-18 percig, amĂg aranybarnĂĄra sĂŒlnek.
A sĂŒtĂ©si idĆ fĂŒgg a sĂŒtĆtĆl, ezĂ©rt figyelj rĂĄjuk, Ă©s ha tĂșl gyorsan barnulnak, takard le Ćket alufĂłliĂĄval.
Hagyd Ćket rĂĄcson kihƱlni, majd frissen tĂĄlald vagy tĂĄrold lĂ©gmentesen zĂĄrhatĂł edĂ©nyben.
A råcson való hƱtés megakadålyozza, hogy a bucik alja bepåråsodjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.