A Kolbászos Lecsó a magyar konyha egyik legismertebb és legnépszerűbb ételének számít. Az étel eredete a vidéki konyhába nyúlik vissza, ahol a gazdálkodók egyszerű, de tápláló fogásokat készítettek a friss zöldségekből. A lecsó alapja a paprika, a paradicsom és a hagyma, amit a füstölt kolbász ízesít, hogy még gazdagabbá tegye az ízeket.
Az étel története a 19. századra nyúlik vissza, amikor a magyar paraszti konyhán egyre inkább elterjedtek a húsokkal dúsított zöldséges egytálételek. A kolbászos lecsó nemcsak egyszerű, de az egyik legfinomabb módja a friss nyári zöldségek felhasználásának, és a magyar családokban a mai napig nagy hagyománya van.
Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, és dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
Lassú tűzön dinszteld, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a felszeletelt paprikát és paradicsomot, majd párold őket 10-15 percig.
A paprika és a paradicsom levét engedni fogja, ezért ne adj hozzá vizet. Ha mégis szükséges, csak nagyon keveset.
Add hozzá a felkarikázott kolbászt, sózd, borsozd, és szórd meg piros paprikával.
Használj jó minőségű, füstölt kolbászt, hogy még ízletesebb legyen a lecsó.
Főzd további 10-15 percig, amíg az ízek összeérnek, és a lecsó megpuhul.
Keverd gyakran, hogy ne égjen le az alja.
Tálald friss kenyérrel vagy rizzsel.
Egy tükörtojással még gazdagabbá teheted a lecsót.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.