A cukkinit reszeld le, és egy tiszta konyharuhában nyomd ki belőle a felesleges nedvességet.
A cukkini sok vizet tartalmaz, így fontos, hogy jól kinyomd, különben a massza túl híg lesz.
A hagymát apróra vágd, a petrezselymet pedig finomra aprítsd.
A hagyma a kolokithokeftedes ízét gazdagítja, ezért érdemes jól apróra vágni.
A cukkinit, hagymát, petrezselymet, tojást, feta sajtot, sót, borsot és oregánót egy tálban keverd össze.
A feta sajt adja a töltelék krémes, sós ízét, és szuperül illik a cukkinihez.
Add hozzá a zsemlemorzsát, majd jól keverd össze, hogy egy könnyen formázható masszát kapj.
A zsemlemorzsa segít, hogy a kolokithokeftedesek jól összeálljanak és ne essenek szét sütés közben.
A masszából formázz kis golyókat vagy lapos pogácsákat.
A méretet szabhatod, de a kisebb golyók gyorsabban átsülnek és könnyebben kezelhetők.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd süsd a kolokithokeftedeseket mindkét oldalról 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A túl magas hőmérséklet miatt a külső része gyorsabban megsülhet, ezért figyelj a közepes lángra.
Tálald frissen, akár egy kis tzatziki szósszal vagy joghurttal.
A tzatziki tökéletes kísérője ennek az ételnek, mivel a frissítő joghurt csodálatosan ellensúlyozza a fűszeres ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.