Kolokithokeftedes, görög cukkinifasírt feta sajttal és petrezselyemmel

Kolokithokeftedes Klasszikus Változat

A Kolokithokeftedes a görög konyha egyik hagyományos étke, amely főleg cukkini és feta sajt felhasználásával készül. A fasírtot gyakran friss petrezselyemmel és oregánóval ízesítik, így egy igazán ínycsiklandó ételt kapunk. Az étel az egész világon ismert, és az egyik legismertebb görög ételnek számít. A Kolokithokeftedes kiváló választás előételnek vagy főételnek, és frissen tálalva a legfinomabb.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Cukkini
200 g Feta sajt
1 db Hagyma
2 ág Friss petrezselyem
1 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Oregano
3 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkinit reszeld le, és egy tiszta konyharuhában nyomd ki belőle a felesleges nedvességet.

    A cukkini sok vizet tartalmaz, így fontos, hogy jól kinyomd, különben a massza túl híg lesz.

    2

    A hagymát apróra vágd, a petrezselymet pedig finomra aprítsd.

    A hagyma a kolokithokeftedes ízét gazdagítja, ezért érdemes jól apróra vágni.

    3

    A cukkinit, hagymát, petrezselymet, tojást, feta sajtot, sót, borsot és oregánót egy tálban keverd össze.

    A feta sajt adja a töltelék krémes, sós ízét, és szuperül illik a cukkinihez.

    4

    Add hozzá a zsemlemorzsát, majd jól keverd össze, hogy egy könnyen formázható masszát kapj.

    A zsemlemorzsa segít, hogy a kolokithokeftedesek jól összeálljanak és ne essenek szét sütés közben.

    5

    A masszából formázz kis golyókat vagy lapos pogácsákat.

    A méretet szabhatod, de a kisebb golyók gyorsabban átsülnek és könnyebben kezelhetők.

    6

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd süsd a kolokithokeftedeseket mindkét oldalról 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A túl magas hőmérséklet miatt a külső része gyorsabban megsülhet, ezért figyelj a közepes lángra.

    7

    Tálald frissen, akár egy kis tzatziki szósszal vagy joghurttal.

    A tzatziki tökéletes kísérője ennek az ételnek, mivel a frissítő joghurt csodálatosan ellensúlyozza a fűszeres ízeket.