A bárányhúst tisztítsd meg, kockázd fel, és ízesítsd sóval. Hagyd pihenni 10 percig.
A húst érdemes egyenletes kockákra vágni, hogy egyenletesen süljön meg. A sózás segít a hús ízeinek kiemelésében.
A vöröshagymát szeleteld vékonyra, a fokhagymát és gyömbért reszeld le.
A vékonyra szeletelt hagyma könnyebben karamellizálódik és édesebb ízt ad az ételnek. A reszelt fokhagyma és gyömbér intenzívebb ízt biztosít.
Egy nagy lábosban hevítsd fel az olajat vagy ghee-t, majd pirítsd aranybarnára a hagymát. Add hozzá a fokhagymát és gyömbért, és pirítsd további 2 percig.
A hagymát alacsony-közepes lángon pirítsd, hogy ne égjen meg. A ghee intenzívebb ízt ad, de az olaj is tökéletesen megfelel.
Add hozzá a fahéjat, a kardamomot, a kurkumát, a chili port, a koriandert és a garam masalát. Keverd össze, és hagyd, hogy az illatok felszabaduljanak.
A fűszereket rövid ideig pirítsd, hogy az illóolajok felszabaduljanak, de vigyázz, hogy ne égjenek meg, mert keserűvé válhatnak.
Helyezd a bárányhúst a fűszeres alapba, és pirítsd, amíg a hús minden oldala meg nem pirul.
A húst több részletben pirítsd, hogy ne hűljön le a serpenyő. A pirítás segít a hús ízének és állagának javításában.
Öntsd hozzá a kókusztejet, a joghurttal elkevert tejszínt, valamint a vizet. Keverd össze, és lassú tűzön főzd 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús teljesen puha lesz.
A húst alacsony lángon, fedő alatt főzd, hogy a hús puha és omlós legyen. Időnként ellenőrizd a folyadék mennyiségét, és ha szükséges, adj hozzá még vizet.
Adj hozzá az őrölt mandulát, hogy sűrűbb állagú mártást kapj. Kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd sóval.
Az őrölt mandula nem csak sűríti a mártást, hanem gazdagabb ízt is ad. Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még egy kevés citromlevet a savasság egyensúlyozásához.
Tálald a kormát friss naan kenyérrel vagy basmati rizzsel, és díszítsd friss korianderlevéllel.
A korma mellé kínálhatsz mangó chutney-t vagy raita-t is. A koriander helyett petrezselyemmel is díszítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.