Korma garnélával gazdag, krémes szószban tálalva, friss korianderrel díszítve.

Korma garnélával

A Korma garnélával egy gazdag, ínycsiklandó indiai étel, amely a fűszerek és a krémes szósz tökéletes kombinációja. Eredetileg az indiai Mogul birodalom idejére vezethető vissza, és azóta is az egyik legnépszerűbb étel a helyi konyhában. A garnélák gyorsan átsülnek a gazdag, fűszeres szószban, míg a mandula sima, krémes állagot ad az ételnek. A friss koriander díszítés pedig kiemeli a gazdag ízeket és színt ad a tálalásnak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Garnélarák
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
150 ml Tejszín
100 ml Tej
50 g Mandula
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 cs. Fahéj
1 tk. Koriander
1 tk. Kurkumapor
2 ek. Paprika
1 tk.
1 cs. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélákat tisztítsuk meg és hámozzuk meg. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát és a gyömbért reszeljük le.

    A garnélákat alaposan meg kell tisztítani a héjtól és a fekete erektől, hogy tiszta, ízletes legyen.

    2

    A mandulát pirítsuk meg egy serpenyőben, majd daráljuk le, hogy pasztát készítsünk belőle.

    A mandulát finomra darálva gazdagabb ízt ad a szósznak, de ügyeljünk, hogy ne égjen meg.

    3

    A hagymát és fokhagymát egy serpenyőben, közepes lángon, olívaolajban pirítsuk üvegesre.

    Ne pirítsuk túl a hagymát, hogy ne legyen keserű. A cél, hogy üveges állagú legyen.

    4

    Adjuk hozzá a reszelt gyömbért, a köményt, fahéjat, koriandert, kurkumát és paprikát, majd pirítsuk 1-2 percig.

    A fűszerek pirítása segít jobban kihozni az ízüket. Ne hagyjuk őket túl sokáig a serpenyőben, hogy ne égjenek meg.

    5

    Ezután adjuk hozzá a garnélákat, és keverjük alaposan össze, hogy a fűszerek minden darabot bevonjanak. Pirítsuk, amíg a garnélák meg nem pirulnak.

    A garnélák gyorsan átsülnek, ne hagyjuk őket túl sokáig a serpenyőben, hogy ne száradjanak ki.

    6

    Öntsük hozzá a tejet és a tejszínt, majd keverjük jól össze. Főzzük, míg a szósz besűrűsödik és a garnélák teljesen megpuhulnak.

    A tejszín és a tej kombinációja krémes szószt ad. Ha túl sűrű, adhatunk hozzá egy kevés vizet.

    7

    A végén adjuk hozzá a mandulapasztát, és jól keverjük össze. Főzzük még 5 percig.

    A mandulapaszta gazdag, krémes állagot ad a szósznak.

    8

    Tálaljuk friss korianderlevelekkel díszítve, és élvezzük a gazdag korma ízét.

    A koriander frissessége tökéletesen kiegészíti a gazdag ízvilágot.