Kozhi Pongal, csirkehússal, kókuszreszelékkel és friss korianderrel tálalva

Kozhi Pongal

A Kozhi Pongal egy tradicionális dél-indiai étel, amelyet gyakran készítenek ünnepi alkalmakra vagy családi összejövetelekre. A rizses mung dahl, a pörkölt csirkehús és a kókuszreszelék együttesen egy gazdag, aromás fogást alkot. A fűszeres szójaszósz és a koriander segítenek kiemelni az étel frissességét és gazdagságát. Ezt az ételt gyakran tálalják friss salátával vagy joghurtos mártással a tökéletes étkezés érdekében.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
200 g Rizs
50 g Mung dahl
30 g Kókuszreszelék
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
500 ml Hömbözött víz
2 ek. Tamari szójaszósz
1 csokor Koriander
2 ek. Szezámolaj
1 tk. Tökmag
1 tk. Sól

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd apró darabokra, sózd, borsozd és egy serpenyőben hevíts egy evőkanál szezámolajat. Pirítsd a húst, amíg szép aranybarna nem lesz.

    A csirke szeletezése előtt, ha egyenletesebbek a darabok, könnyebben fog átsülni a hús.

    2

    A mung dahl-t és rizst alaposan öblítsd le, majd tedd egy nagy edénybe. Öntsd hozzá a vizet, és forrald fel.

    A rizs és a mung dahl alapos öblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat, és tisztább ételt kapsz.

    3

    Adja hozzá a fokhagymát, gyömbért és a kókuszreszeléket a rizses keverékhez. Főzze az ételt 15-20 percig, amíg a rizs és a mung dahl meg nem puhul.

    A gyömbér és fokhagyma gazdagítja az étel ízét, miközben a kókusz reszelék különleges textúrát ad neki.

    4

    Amikor a rizs és mung dahl megpuhult, adja hozzá a pirított csirkehúst és keverje össze az egészet.

    Az ételt akkor hagyja pihenni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek, mielőtt tálalná.

    5

    Tálalás előtt szórd meg korianderrel, és a tetejére tegyél egy kis tökmagot a friss textúra érdekében.

    A koriander frissessége kiemeli a pörkölt csirkehús ízét, a tökmag pedig egy kellemes ropogós kiegészítés.