A csirkehúst vágd apró darabokra, sózd, borsozd és egy serpenyőben hevíts egy evőkanál szezámolajat. Pirítsd a húst, amíg szép aranybarna nem lesz.
A csirke szeletezése előtt, ha egyenletesebbek a darabok, könnyebben fog átsülni a hús.
A mung dahl-t és rizst alaposan öblítsd le, majd tedd egy nagy edénybe. Öntsd hozzá a vizet, és forrald fel.
A rizs és a mung dahl alapos öblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat, és tisztább ételt kapsz.
Adja hozzá a fokhagymát, gyömbért és a kókuszreszeléket a rizses keverékhez. Főzze az ételt 15-20 percig, amíg a rizs és a mung dahl meg nem puhul.
A gyömbér és fokhagyma gazdagítja az étel ízét, miközben a kókusz reszelék különleges textúrát ad neki.
Amikor a rizs és mung dahl megpuhult, adja hozzá a pirított csirkehúst és keverje össze az egészet.
Az ételt akkor hagyja pihenni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek, mielőtt tálalná.
Tálalás előtt szórd meg korianderrel, és a tetejére tegyél egy kis tökmagot a friss textúra érdekében.
A koriander frissessége kiemeli a pörkölt csirkehús ízét, a tökmag pedig egy kellemes ropogós kiegészítés.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.