A vajat olvaszd fel, majd a tojásokat keverd habosra a cukorral. Add hozzá a tejet és a vanília kivonatot.
A vajat nem szükséges forrósítani, de hagyd, hogy szobahőmérsékleten kicsit lehűljön, hogy könnyebben keverhető legyen.
A lisztet és a sütőport keverd össze, majd fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez, amíg sima tésztát nem kapsz.
Ha túl sűrűnek találod a tésztát, adj hozzá egy kis tejet, hogy megfelelő állagú legyen.
Melegítsd elő a krumkake vasat, és egy kanál segítségével kanalazz bele egy kevés tésztát, majd zárd le és süsd meg aranybarnára 2-3 perc alatt.
A megfelelő hőmérséklet biztosítja, hogy a krumkake kívül ropogós, belül pedig puha maradjon.
Miután elkészült, óvatosan vedd ki a vasból, és hagyd kihűlni.
Amikor leveszed a vasról, érdemes kicsit hűlni hagyni, hogy ne törjön el.
A kihűlt krumkake-et szórd meg porcukorral, és tálald a friss málnával.
A málna savanykás íze tökéletesen illik a krumkake édességéhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.