Krumkake málnával, friss porcukorral megszórva

Krumkake málnával

A krumkake egy klasszikus skandináv édesség, amelyet gyakran készítenek ünnepi alkalmakra. A tészta könnyed és ropogós, míg a friss málna és a porcukor kombinációja kiemeli az édesség frissességét. Az egyszerű recept gyorsan elkészíthető, és a végeredmény tökéletes desszert egy nyári délutánra. A krumkake egy igazi hagyományos csemege, amely minden falatjával a skandináv kultúra ízvilágát hozza el a konyhádba.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
100 ml Tej
100 g Vaj
1 tk. Vanília kivonat
1 tk. Sütőpor
150 g Friss málna
2 ek. Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd fel, majd a tojásokat keverd habosra a cukorral. Add hozzá a tejet és a vanília kivonatot.

    A vajat nem szükséges forrósítani, de hagyd, hogy szobahőmérsékleten kicsit lehűljön, hogy könnyebben keverhető legyen.

    2

    A lisztet és a sütőport keverd össze, majd fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez, amíg sima tésztát nem kapsz.

    Ha túl sűrűnek találod a tésztát, adj hozzá egy kis tejet, hogy megfelelő állagú legyen.

    3

    Melegítsd elő a krumkake vasat, és egy kanál segítségével kanalazz bele egy kevés tésztát, majd zárd le és süsd meg aranybarnára 2-3 perc alatt.

    A megfelelő hőmérséklet biztosítja, hogy a krumkake kívül ropogós, belül pedig puha maradjon.

    4

    Miután elkészült, óvatosan vedd ki a vasból, és hagyd kihűlni.

    Amikor leveszed a vasról, érdemes kicsit hűlni hagyni, hogy ne törjön el.

    5

    A kihűlt krumkake-et szórd meg porcukorral, és tálald a friss málnával.

    A málna savanykás íze tökéletesen illik a krumkake édességéhez.