Kushiyaki yakitori vegyes nyárs zöldségekkel és hússal, grillen sütve

Kushiyaki yakitori - vegyes nyárs zöldségekkel és hússal

A kushiyaki yakitori egy tradicionális japán étel, amely a nyársakra fűzött csirkehúst és zöldségeket kínál egy ínycsiklandó szószban. A yakitori eredetileg csirke nyársakat jelent, de manapság egyre inkább változatosabbá vált, és zöldségekkel, sőt más húsfélékkel is tálalják. Az étel népszerű a japán utcai éttermekben és a grill partik során, mivel gyorsan elkészíthető, és minden falatja tele van gazdag ízekkel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csirkehús (comb vagy mell)
200 g Pulykahús
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Zöld paprika
1 db Cukkini
1 db Vöröshagyma
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 tk. Cukor
1 ek. Szezámmagolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
4 db Bambusz nyársak

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst és pulykahúst vágd fel kb. 2-3 cm-es kockákra. A zöldségeket is hasonló méretű darabokra vágd: a paprikát és a cukkinit is kockázd, a vöröshagymát pedig negyedekre szeleteld.

    A húsokat és zöldségeket igyekezz egyenlő méretű darabokra vágni, hogy minden hozzávaló egyenletesen sülhessen a nyársakon.

    2

    A bambusz nyársakat tedd be vízbe 10-15 percre, hogy sütés közben ne égjenek meg.

    Ha hosszabb időre áztatod a nyársakat, elkerülheted, hogy a bambusz gyorsan elégjen a grillen.

    3

    Készítsd el a szószt: egy tálban keverd össze a szójaszószt, mirint, cukrot, szezámmagolajat, finomra aprított fokhagymát és gyömbért.

    A gyömbért és fokhagymát nagyon finomra aprítsd, hogy jobban átjárják a szószt. Ha erősebb ízt szeretnél, több fokhagymát és gyömbért is hozzáadhatsz.

    4

    A nyársakat fűzd fel: húzz fel egy-egy darab csirkehúst, pulykahúst, paprikát, cukkinit és vöröshagymát a bambusz nyársakra, felváltva.

    Ha zöldségeket és húst váltogatva fűzöd fel, a nyársak színpompásak lesznek, és minden falat egyaránt ízletes zöldséggel és hússal lesz gazdagítva.

    5

    A nyársakat egy előmelegített grillen vagy serpenyőben süsd 10-15 percig, közepes lángon, amíg a húsok megpirulnak, és a zöldségek megpuhulnak.

    A nyársakat közvetlenül a grillre helyezd, és folyamatosan forgasd őket, hogy minden oldaluk egyenletesen megsüljön.

    6

    Amikor a nyársak elkészültek, tálald őket forrón, a maradék szószt pedig locsold a tetejükre.

    A szósz nemcsak az ételt ízesíti, hanem segít abban is, hogy a húsok szaftosak maradjanak.