Lagman paradicsomszósszal, zöldségekkel és friss petrezselyemmel tálalva

Lagman paradicsomszósszal

A lagman egy hagyományos közép-ázsiai étel, amelyet sokféleképpen készítenek, és minden egyes régió másképp készíti el. A paradicsomszósszal készített változata különösen gazdag és ízletes, miközben friss zöldségekkel és fűszerekkel tálalják. Eredetileg a lagman egy tésztás étel volt, de az idők során sokféle változata alakult ki, köztük a bulgurral készült verzió. A paradicsomszósz gazdag ízei és a friss zöldségek együttesen tökéletes étkezést biztosítanak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Bulgur
300 g Marhahús
4 db Paradicsom
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 db Zöld paprika
1 db Sárgarépa
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bulgurt tedd egy tálba, öntsd rá a forró vizet, és hagyd pihenni 10-15 percig, amíg megpuhul.

    A bulgur jobban felszívja a vizet, ha lefeded egy fóliával, így hamarabb megpuhul.

    2

    A marhahúst vágd apró kockákra, a hagymát, fokhagymát, zöld paprikát és sárgarépát pedig apróra vágd.

    A zöldségeket apróra vágva a főzés során egyenletesen fognak megpuhulni.

    3

    Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesedni nem kezd.

    Ne hagyd túl sokáig pirulni a fokhagymát, mert megéghet, és keserű ízűvé válik.

    4

    Add hozzá a marhahúst, és pirítsd meg, amíg szépen meg nem barna. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    A marhahúst magas hőfokon pirítsd, hogy kívül ropogós, belül szaftos maradjon.

    5

    Ezután add hozzá a zöld paprikát és a sárgarépát, és főzd még pár percig, hogy a zöldségek megpuhuljanak.

    A zöldségeket ne főzd túl, mert megőrzik a frissességüket és a ropogósságukat.

    6

    A paradicsomokat vágd fel apró kockákra, és add hozzá a serpenyőhöz. Önts rá egy kis vizet, és hagyd lassú tűzön főzni, amíg a paradicsomszósz besűrűsödik.

    A paradicsomszósz gazdag ízű lesz, ha hosszabb ideig főzöd, hogy az ízek összeérjenek.

    7

    Amikor a paradicsomszósz elkészült, keverd hozzá a bulgurt és a friss petrezselymet.

    A petrezselyem friss zöld ízt ad az ételnek, és remekül kiegészíti a paradicsomszósz ízét.

    8

    Tálald a kész lagmant melegen, friss petrezselyemmel díszítve.

    A lagman kiváló választás egy kiadós ebédhez vagy vacsorához, és jól illik mellé egy friss joghurt.