A csirkét alaposan mosd meg, majd távolítsd el a belsőségeket és hagyd megszáradni egy papírtörlőn.
A csirke alapos szárítása segít, hogy a pác jobban beszívódjon.
A joghurtot, citromlevet, reszelt fokhagymát, garam masala fűszerkeveréket, köményt, cayenne borsot, gyömbérport és piros paprikát keverd össze egy tálban.
A fűszereket alaposan keverd el, hogy egyenletes pácot kapj.
A csirkét alaposan dörzsöld be a joghurtos pácba, ügyelve arra, hogy minden részét befedje. Hagyjuk állni legalább 2 órán keresztül, de ha van időd, hagyd egy egész éjszakán át pihenni a hűtőben.
Minél hosszabb ideig hagyod pihenni a pácban, annál ízesebb és szaftosabb lesz a csirke.
A csirke sütése előtt melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (350°F).
Az előmelegített sütő segít egyenletesen megsütni a csirkét.
A csirkét egy tepsibe helyezd, és locsold meg egy kevés olajjal. Süsd 45-50 percig, amíg a csirke kívül ropogós, belül pedig szaftos lesz.
A sütési idő függ a csirke méretétől, így figyeld, hogy ne száradjon ki.
A sült csirke tetejét friss korianderrel szórd meg, és kínáld lime gerezdekkel.
A koriander és lime frissessége segít kiemelni a fűszeres pác gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.