Lahori chargha joghurtos páccal, sült csirke friss korianderrel díszítve

Lahori chargha joghurtos páccal

A Lahori chargha a pakisztáni Lahor városából származik, és a város híres ételének számít. Az étel eredetileg fűszeres csirke, amelyet joghurtos pácban marinálnak, majd sütnek. Az étel gazdag ízvilága a fűszerek és a joghurt kombinációjából ered, amely szaftos és ínycsiklandó csirkét eredményez. A Lahori chargha igazi ünnepi étel, amelyet gyakran tálalnak családi összejöveteleken vagy különleges alkalmakon.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Csirke (egész)
200 g Joghurt
1 db Citrom
4 gerezd Fokhagyma
1 tk. Garam masala fűszerkeverék
1 tk. Kömény
1 tk. Cayenne bors
0.5 tk. Gyömbérpor
1 tk. Piros paprika
1 csokor Friss koriander
1 tk.
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkét alaposan mosd meg, majd távolítsd el a belsőségeket és hagyd megszáradni egy papírtörlőn.

    A csirke alapos szárítása segít, hogy a pác jobban beszívódjon.

    2

    A joghurtot, citromlevet, reszelt fokhagymát, garam masala fűszerkeveréket, köményt, cayenne borsot, gyömbérport és piros paprikát keverd össze egy tálban.

    A fűszereket alaposan keverd el, hogy egyenletes pácot kapj.

    3

    A csirkét alaposan dörzsöld be a joghurtos pácba, ügyelve arra, hogy minden részét befedje. Hagyjuk állni legalább 2 órán keresztül, de ha van időd, hagyd egy egész éjszakán át pihenni a hűtőben.

    Minél hosszabb ideig hagyod pihenni a pácban, annál ízesebb és szaftosabb lesz a csirke.

    4

    A csirke sütése előtt melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (350°F).

    Az előmelegített sütő segít egyenletesen megsütni a csirkét.

    5

    A csirkét egy tepsibe helyezd, és locsold meg egy kevés olajjal. Süsd 45-50 percig, amíg a csirke kívül ropogós, belül pedig szaftos lesz.

    A sütési idő függ a csirke méretétől, így figyeld, hogy ne száradjon ki.

    6

    A sült csirke tetejét friss korianderrel szórd meg, és kínáld lime gerezdekkel.

    A koriander és lime frissessége segít kiemelni a fűszeres pác gazdag ízét.