A sertéstarját szeleteld fel, sózd, borsozd, majd dörzsöld be pirospaprikával. Hagyd pihenni legalább 20 percig, hogy az ízek átjárják a húst.
A húst érdemes akár egy éjszakára is pácolni a hűtőben, hogy még ízletesebb legyen.
A vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg, a hagymát vágd karikákra, a fokhagymát zúzd össze. A paprikát és paradicsomot kockázd fel.
A lecsóhoz használhatsz hegyes erős paprikát is, ha szereted a csípős ízeket.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd süsd meg benne a tarját mindkét oldalon, amíg aranybarna kérget kap. Ezután vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
A húst ne süsd túl, mert kiszáradhat. Elég, ha csak kérget kap.
Ugyanabban a serpenyőben párold meg a hagymát üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát. Keverd hozzá a paprikát és a paradicsomot, majd szórd meg pirospaprikával. Párold 10 percig, amíg a lecsó alap besűrűsödik.
A lecsóhoz adhatsz egy kevés lecsókolbászt is, ha még gazdagabb ízt szeretnél.
Tedd vissza a tarját a lecsóba, fedd le, és párold további 20 percig, hogy a hús omlósra puhuljon.
Ha a lecsó túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet.
Közben készítsd el a fűszeres burgonyát: a burgonyát hámozd meg, vágd nagyobb kockákra, majd forrald 5 percig sós vízben. Szűrd le és hagyd kicsit kihűlni.
A burgonyát nem kell teljesen megfőzni, elég csak előfőzni, hogy a sütőben ropogósra süljön.
Egy tálban keverd össze az olívaolajat, füstölt paprikát, rozmaringot, sót és borsot. Forgasd bele a főtt burgonyát, majd terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
A fűszerezéshez használhatsz más fűszereket is, például kakukkfüvet, oregánót vagy fokhagymaport.
Süsd a burgonyát 200°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg aranybarnára és ropogósra sül.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a burgonyára, és vedd ki, ha már aranybarna és ropogós.
Tálald a lecsós tarját a fűszeres sült burgonyával, és díszítsd friss petrezselyemmel vagy zöldfűszerekkel.
A lecsós tarját és a fűszeres sült burgonyát kínálhatod savanyúsággal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.