Lencsés taco tálalva

Lencsés Taco

A taco az egyik legismertebb mexikói étel, amely az azték időkig vezethető vissza. A modern változatok közé tartozik a lencsés taco, amely tökéletes növényi alapú alternatíva a hagyományos húsos verzió helyett. A fűszerezett lencse remekül harmonizál a friss zöldségekkel és a lime-mal, így egy könnyed, ízletes ételt kapunk. Tökéletes gyors vacsorára vagy baráti összejövetelekre, mivel egyszerűen elkészíthető és laktató. Ha szeretnéd egyedibbé tenni, próbáld ki házi guacamoléval vagy pikáns salsa szósszal!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Vörös lencse
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Paradicsompüré
1 tk. Őrölt kömény
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
500 ml Zöldségleves alaplé
6 db Tortilla lap
150 g Lilakáposzta
2 db Paradicsom
1 db Avokádó
10 g Koriander
100 g Vegán joghurt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Öblítsd le a vörös lencsét hideg víz alatt, majd szűrd le alaposan.

    A lencse átöblítése eltávolítja a felesleges keményítőt, ami segít elkerülni, hogy a taco töltelék túl ragacsos legyen.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pirítsd üvegesre 2-3 perc alatt.

    Ne pirítsd a hagymát túl, mert megéghet és keserű ízt adhat az ételnek. Az üvegesre pirítás azt jelenti, hogy a hagyma áttetszővé válik, de még nem barnul meg.

    3

    Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és keverd el a hagymával. Pirítsd további 30 másodpercig, amíg illatos nem lesz.

    A fokhagymát csak rövid ideig pirítsd, mert könnyen megég, és keserű ízt kap. Amikor illatos, az a megfelelő pillanat.

    4

    Add hozzá a paradicsompürét, az őrölt köményt, a füstölt paprikát, a sót és a fekete borsot. Keverd el alaposan, és főzd 1 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fűszerekkel való rövid pirítás segít kihozni az aromájukat, így intenzívebb ízt adnak a lencsés tölteléknek.

    5

    Öntsd hozzá a leszűrt lencsét és a zöldségleves alaplevet. Keverd össze, és hagyd főni alacsony lángon kb. 15 percig, amíg a lencse megpuhul és besűrűsödik.

    Főzés közben időnként keverd meg a lencsét, hogy ne ragadjon le az edény aljára. Ha a lencse túl hamar elfőné a levet, adj hozzá még egy kevés alaplevet vagy vizet.

    6

    Közben szeleteld vékonyra a lilakáposztát, vágd apróra a paradicsomot és az avokádót. A koriandert is aprítsd fel.

    A zöldségeket közvetlenül tálalás előtt vágd fel, hogy frissek és ropogósak maradjanak.

    7

    Melegítsd fel a tortilla lapokat egy száraz serpenyőben vagy sütőben, hogy rugalmasabbak és ízletesebbek legyenek.

    A tortilla lapokat ne melegítsd túl, mert kiszáradhatnak és törékennyé válhatnak. Csak annyira melegítsd, hogy rugalmasak legyenek és könnyen össze lehessen hajtani.

    8

    Töltsd meg a tortilla lapokat a fűszeres lencsés töltelékkel, majd halmozd rá a friss zöldségeket. Locsold meg vegán joghurttal, és szórd meg korianderrel a friss ízért.

    Ne töltsd túl a tortilla lapokat, mert nehéz lesz összehajtani és széteshet. A töltelék mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod.

    9

    Tálald azonnal, és élvezd az ízletes, növényi alapú lencsés tacót!

    A tacót azonnal tálald, hogy a tortilla lapok ne ázzanak el a tölteléktől.