Lengua Taco lassan főtt marhanyelvvel, korianderrel és piros hagymával

Lengua Taco

A Lengua Taco a mexikói utcai konyha egyik igazi különlegessége, amely a marhanyelv lágy, szaftos textúrájával hódít. A nyelv hosszú, lassú főzési folyamata során selymesen puha lesz, majd a serpenyőben történő pirítás ropogós külsőt ad neki. A friss koriander és a hagyma tökéletes kontrasztot teremt az intenzív, gazdag ízvilág mellett. A Lengua Taco azoknak ajánlott, akik szeretnék felfedezni a mexikói konyha autentikus, tradicionális fogásait.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 4 óra
Teljes 4 óra 20 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Marhanyelv
1 db Fehérhagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
1 tk. Szárított oregánó
1 tk. Őrölt római kömény
1.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors
30 ml Olívaolaj vagy zsír
10 db Kis kukorica tortilla
1 db Piros hagyma
10 g Friss koriander
2 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhanyelvet alaposan mosd meg, majd egy nagy lábosban tedd fel főni annyi vízben, hogy ellepje.

    A marhanyelv alapos megmosása fontos a tisztaság és a jó íz érdekében.

    2

    Adj hozzá egy egész hagymát, a fokhagymagerezdeket, babérlevelet, szárított oregánót, római köményt, sót és fekete borsot.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A római kömény különösen jól illik a marhahúshoz.

    3

    Főzd a nyelvet lassú tűzön 3-4 órán át, amíg teljesen megpuhul, majd vedd ki a vízből, és hagyd kicsit hűlni.

    A főzési idő függ a nyelv méretétől. A lényeg, hogy teljesen puha legyen, különben nehéz lesz lehúzni a bőrét. Ha késsel könnyen át tudod szúrni, akkor jó.

    4

    A marhanyelv külső, vastagabb bőrét húzd le, majd vágd a húst apró kockákra.

    A bőrt még melegen a legkönnyebb lehúzni. Ha már kihűlt, tedd vissza rövid időre a forró vízbe.

    5

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat vagy zsírt, és pirítsd meg a nyelv darabokat, amíg enyhén ropogósak nem lesznek.

    A pirítás segít kihozni a nyelv ízét és textúráját. Ne pirítsd túl, mert kiszáradhat.

    6

    A kukorica tortillákat enyhén pirítsd meg egy száraz serpenyőben, hogy rugalmasak maradjanak.

    A kukorica tortillák könnyen törnek, ezért fontos, hogy ne szárítsd ki őket a pirítással. Csak annyira melegítsd, hogy hajlékonyak legyenek.

    7

    Tálald a tortillákon a pirított marhanyelvet, majd tegyél rá aprított piros hagymát és friss koriandert. Adj mellé lime szeleteket, hogy mindenki frissen facsarhasson rá lime levet.

    A lime leve remekül kiegészíti a marhanyelv ízét. Kínálhatsz mellé más feltéteket is, például salsát vagy avokádókrémet.