LangyosĂtsd meg a tejet, majd keverd el benne az Ă©lesztĆt Ă©s a cukrot. Hagyd ĂĄllni 10 percig, amĂg felfut. Közben mĂ©rd ki a lisztet Ă©s a sĂłt, valamint olvaszd fel a vajat.
Az Ă©lesztĆs tej ne legyen forrĂł, kĂŒlönben az Ă©lesztĆ nem fog mƱködni â csak langyos legyen.
Keverd össze a lisztet, sĂłt, Ă©lesztĆs tejet Ă©s az olvasztott vajat. GyĂșrd össze sima, rugalmas tĂ©sztĂĄvĂĄ, majd takard le, Ă©s keleszd meleg helyen 1 ĂłrĂĄn ĂĄt.
A jĂłl kidolgozott tĂ©szta nem ragad, Ă©s rugalmas tapintĂĄsĂș â ha kell, adj hozzĂĄ kevĂ©s lisztet gyĂșrĂĄs közben.
A vöröshagymĂĄt aprĂtsd fel, majd egy kevĂ©s olajon dinszteld meg. Add hozzĂĄ a darĂĄlt marhahĂșst, sĂłzd, borsozd, Ă©s pirĂtsd meg, mĂg teljesen ĂĄtsĂŒl.
A hagymĂĄt lassan dinszteld, hogy Ă©des, karamellizĂĄlt Ăzt adjon a töltelĂ©knek.
A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd nyolc rĂ©szre. NyĂșjtsd ovĂĄlisra, kanalazz bele töltelĂ©ket, hajtsd fĂ©lbe, Ă©s jĂłl nyomd össze a szĂ©leket.
A szĂ©lĂ©t ujjbeggyel nedvesĂtsd be, hogy biztosan összeragadjon sĂŒtĂ©s közben.
HevĂtsd fel az olajat 170°C-ra, majd sĂŒsd ki a tĂ©sztĂĄkat oldalankĂ©nt 2-3 perc alatt aranybarnĂĄra. PapĂrtörlĆn csepegtesd le.
Ne sĂŒsd tĂșl egyszerre sok darabot â a hĆmĂ©rsĂ©klet visszaeshet, Ă©s a tĂ©szta megszĂvja magĂĄt zsĂrral.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.