Kezdd az élesztőt felfuttatni a langyos vízben a cukorral. Hagyjuk állni 10 percig, amíg habos nem lesz.
A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. Az ideális hőmérséklet 37°C körül van.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót és az olajat. Amikor az élesztő felfutott, öntsük hozzá, és keverjük össze a tésztát.
A tészta ne legyen túl ragacsos. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis lisztet, hogy könnyen formázható legyen.
A tésztát letakarva pihentetjük 30 percig, hogy megkeljen.
A pihentetés alatt a tészta kétszeresére fog nőni, és könnyen formázhatóvá válik.
Közben készítsük el a tölteléket: a hagymát apróra vágjuk, és a húsra tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd kis lángon pirítjuk meg a húst.
A hús ne maradjon nyers, de ne is süssük túl. Egy kis barna kérget érdemes hagyni rajta.
A megkelt tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd vágjuk körökre. A közepére tegyünk egy kis adag húst, és hajtsuk össze a tésztát.
A tészta széleit jól nyomjuk össze, hogy ne nyíljon szét a sütés alatt.
A tésztákat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és felvert tojással kenjük meg a tetejüket.
A tojás kenése szép fényt ad a tészta tetejének, és ropogósra sül.
Süsd előmelegített 180°C-os sütőben 15-20 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz.
Minden sütő más, így 15 perc után érdemes ellenőrizni, hogy a tészta nem ég-e.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.