Litti csirke egy friss pitában, fűszeres csirkecombokkal tálalva

Litti csirkével

A Litti csirke egy klasszikus indiai étel, amelyet eredetileg a vidéki területeken készítettek. A Litti kenyér egy különleges, töltött pita-szerű lepény, amely tökéletesen illik a fűszeres csirke mellé. Az étel központi eleme a csirke, amely a friss fűszerekkel gazdagított pácban pácolva és pirítva szinte olvad a szádban. A fűszeres csirkecombok illata szinte az egész konyhát betölti, miközben a Litti kenyeret frissen tálalod. Ez az étel különösen jól passzol a családi ebédekhez és a hétvégi vacsorákhoz, ahol a fűszeres ízek és a friss kenyér harmóniája mindenkit lenyűgöz.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecomb
4 db Litti (pita-szerű kenyér)
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gyömbér
1 tk. Chili por
1 tk. Kömény
1 ek. Curry por
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat alaposan mosd meg, majd töröld szárazra papírtörlővel. Ha szükséges, távolítsd el a bőrt és a felesleges zsírt.

    A csirke bőrének eltávolítása segít abban, hogy az étel kevesebb zsírt tartalmazzon és a fűszerek jobban beszívódjanak.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, majd egy tálba keverd össze a chili port, köményt, curry port, sót és borsot.

    A fűszerek egyenletes keverése segít abban, hogy minden falatban ott legyen az ízek gazdagsága.

    3

    A csirkecombokat az előzőleg készített fűszerkeverékkel dörzsöld be, majd hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy az ízek jól átjárják a húst.

    Minél tovább pihenteted a fűszeres csirkét, annál intenzívebb lesz az íz, ezért ha van rá időd, nyugodtan pihentesd akár egy éjszakán át.

    4

    Melegíts fel egy serpenyőt olajjal, majd tedd bele a csirkecombokat. Sütés közben mindkét oldalát aranybarnára pirítsd. Körülbelül 10-12 perc szükséges ahhoz, hogy a csirke jól átsüljön.

    Figyelj arra, hogy ne pirítsd túl a csirkét, mert a hús kiszáradhat. Ha szükséges, közepes lángon folytasd a sütést.

    5

    Amíg a csirke sül, melegítsd meg a littiket (pita-szerű kenyér). Ezt serpenyőben, olaj nélkül is megteheted, pár percig mindkét oldalon.

    A friss pita kenyér puha és illatos marad, ha nem pirítod túl. Ha nincs terved azonnali fogyasztásra, tedd egy konyharuhába, hogy melegen tartsd.

    6

    Tálaláskor a sült csirkecombokat a frissen melegített littikre helyezd, és kínáld a csirke mellett friss salátával vagy joghurttal.

    A joghurt különösen jól illik a fűszeres csirkéhez, hiszen frissítő hatású és enyhíti a chili erősségét.