A búzalisztet egy tálba tedd, adj hozzá sót, fekete borsot, köményt, és jól keverd össze.
Ha a tésztát túl keménynek találod, adj hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas tésztát kapj.
A tésztát pihentesd fél órán keresztül, hogy a liszt jobban beszívja a fűszereket és könnyebben formázható legyen.
A pihentetés segít a tészta textúráján, így a Litti jobban megőrzi az állagát főzés közben.
Formázz kis golyókat a tésztából, és készíts egy kis mélyedést a közepükbe, amelybe a pörkölt sojababot helyezed.
A golyókat ne formázd túl kicsire, hogy legyen elég hely a töltelék számára.
A golyókat forró vízben főzd 10-15 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
A főzés közben ügyelj arra, hogy a golyók ne ragadjanak össze.
A ghee-t felmelegítve pirítsd meg a korábban megfőtt golyókat, hogy ropogós külsőt kapjanak.
A ghee gazdag, dús ízt ad a Littihez, ezért próbáld ne kihagyni ezt a lépést.
Közben készítsd el az édes szirupot: a sötét pálmacukrot a tejjel és a joghurttal lassú tűzön főzd össze, amíg szirupos állagú nem lesz.
A pálmacukor ad egy egyedi, mély édes ízt, amely jól illik a sós falatokhoz.
A kész Littit tálald az édes sziruppal és friss korianderrel díszítve.
A koriander friss és citrusos íze kiemeli a Litti gazdag ízvilágát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.