Litti pörkölt fűszeres, búzadara golyókkal és fűszeres pörkölttel tálalva

Litti pörkölt fűszeres

A Litti pörkölt egy klasszikus indiai étel, amely az északi régióban különösen népszerű. A litti, amely búzadarából készül, tökéletes kiegészítője a gazdag, fűszeres pörkölteknek. A pörkölt húsok és a friss koriander különleges ízt adnak az ételnek, amely a hagyományos indiai konyha ízvilágát tükrözi.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Litti (búzadara golyók)
500 g Pörkölt hús (bárány vagy csirke)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Fekete bors
1 tk. Piros paprika
0.5 tk. Kömény
1 csokor Friss koriander
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pörkölt húsokat (bárány vagy csirke) vágd fel kisebb darabokra, majd sózd és borsozd meg. Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a húst, amíg minden oldalon enyhén megpirul.

    Ne túl nagy lángon süsd a húst, hogy ne égjen meg. Ha a hús bőrös, akkor először a bőrt pirítsd meg, hogy ropogós legyen.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágva add hozzá a hús mellé, és pirítsd tovább, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert könnyen keserűvé válhat. A hagyma és fokhagyma keveréke a pörkölt alap ízét adja.

    3

    A paradicsomokat kockázd fel, és add hozzá a serpenyőhöz. Főzd, amíg a paradicsomok fel nem oldódnak, és levet nem eresztenek.

    A friss paradicsom mellett használhatsz paradicsompürét is, hogy gazdagabb ízt kapj.

    4

    Ezután add hozzá a piros paprikát, köményt, és egy kevés vizet. Alaposan keverd össze, majd lefedve párold 30-40 percig, hogy a hús teljesen megpuhuljon.

    A fűszerek hozzáadásakor ügyelj arra, hogy ne égesd meg a pörköltet, és adj hozzá elég vizet, hogy a hús szaftos maradjon.

    5

    Közben a litti golyókat forró vízben főzd meg, amíg fel nem pufadnak és meg nem puhulnak. Ez körülbelül 10-15 percig tart.

    A litti golyók a pörkölt mellett kerülnek tálalásra, és a hús szaftját felszívják, így gazdagabbá teszik az ételt.

    6

    Amikor minden kész, tálald a pörköltet a megfőtt litti golyókkal, és szórd meg friss korianderrel.

    A koriander frissességet ad a pörköltnek, és jól kiegészíti az étel fűszeres ízét.