Lobio mchadival, tálalva friss petrezselyemmel

Lobio mchadival

A Lobio egy tradicionális grúz étel, amely főtt babból készül, és számos variációban elkészíthető. A mchadi egy finom grúz lepény, amely a babos étel tökéletes kiegészítője. Az ételt egyszerűen elkészíthetjük otthon, és friss, tápláló étkezésként szolgálhat. A Lobio mchadival egy igazán ízletes étkezés, amely gazdag ízekkel és színekkel rendelkezik, és tökéletes választás egy könnyed vacsorára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Vörösbab
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 db Mchadi
1 ág Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vörösbabot főzd meg sós vízben, amíg teljesen megpuhul. Ha előre beáztatod, gyorsabban megfő.

    A babot érdemes előző este beáztatni, hogy rövidebb ideig kelljen főzni.

    2

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd. A paradicsomot is szeleteld fel.

    A hagymát és a fokhagymát ne pirítsd túl, mert akkor keserűvé válhat.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesek lesznek.

    A hagymát lassú tűzön pirítsd, hogy ne égjen meg, és a fokhagyma ne legyen keserű.

    4

    Add hozzá a felvágott paradicsomot, sózd, borsozd, és főzd 5 percig.

    A paradicsomnak csak annyit kell főzni, hogy kiengedje a levét és a mártás sűrűsödjön.

    5

    A főtt babot add hozzá a serpenyőbe, és keverd össze. Főzd még 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A babot ne pürésítsd, inkább tartsd egészben, hogy megőrizze textúráját.

    6

    A mchadit készítsd el a csomagolás utasítása szerint, majd tálald a babos ételt mellé.

    A mchadi könnyen elkészíthető a csomagolás szerint, és az ételhez remekül passzol.

    7

    Tálald a lobiot petrezselyemmel díszítve.

    A friss petrezselyem frissítő ízt ad a szaftos ételhez.