A vörös babot alaposan öblítsd le, majd áztasd be vízbe legalább 4-6 órára vagy egy éjszakára, hogy megpuhuljon.
Az áztatás elősegíti a bab gyorsabb főzését és emészthetőségét.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd. A paradicsomot és a piros paprikát kockázd fel.
A paradicsomot érdemes lehéjazni, ha simább levest szeretnél. Ehhez forró vízben blansírozd egy percig, majd húzd le a héját.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot és paprikát, majd főzd 5-7 percig, hogy az összes zöldség megpuhuljon és az ízek összeérjenek.
A zöldségeket jól keverd, hogy egyenletesen főjenek.
A főzéshez adj hozzá annyi vizet, hogy ellepje a babot, és főzd 30-40 percig, amíg a bab megpuhul.
A főzés során érdemes időnként pótolni a vizet, ha szükséges, hogy a bab ne égjen le.
Miután a bab megpuhult, szórd meg korianderrel, sóval és borssal, majd keverd össze. Ha szeretnéd, friss koriandert is adhatunk hozzá a tálalás előtt.
A koriander ad egy különleges ízt a lobiohoz, de ha nem szereted, elhagyhatod.
Tálald a lobiót melegen, friss korianderrel és egy kis extra olívaolajjal a tetején.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.