Lobio vörösbabbal, friss korianderrel tálalva

Lobio vörösbabbal

A Lobio egy hagyományos grúz étel, amelyet főként vörös babból készítenek, gazdag fűszerekkel és zöldségekkel. A lobio gyakran készül vegetáriánus változatban, de húsokkal is gazdagítható. A koriander különleges íze és a fűszeres főzés igazán kiemeli az étel finom aromáját, miközben tápláló és melegítő fogásként szolgál. Ez az étel tökéletes egy kiadós ebédre vagy vacsorára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Vörös bab
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Piros paprika
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Koriander
2 ek. Cilantro (friss koriander)
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vörös babot alaposan öblítsd le, majd áztasd be vízbe legalább 4-6 órára vagy egy éjszakára, hogy megpuhuljon.

    Az áztatás elősegíti a bab gyorsabb főzését és emészthetőségét.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd. A paradicsomot és a piros paprikát kockázd fel.

    A paradicsomot érdemes lehéjazni, ha simább levest szeretnél. Ehhez forró vízben blansírozd egy percig, majd húzd le a héját.

    3

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot és paprikát, majd főzd 5-7 percig, hogy az összes zöldség megpuhuljon és az ízek összeérjenek.

    A zöldségeket jól keverd, hogy egyenletesen főjenek.

    5

    A főzéshez adj hozzá annyi vizet, hogy ellepje a babot, és főzd 30-40 percig, amíg a bab megpuhul.

    A főzés során érdemes időnként pótolni a vizet, ha szükséges, hogy a bab ne égjen le.

    6

    Miután a bab megpuhult, szórd meg korianderrel, sóval és borssal, majd keverd össze. Ha szeretnéd, friss koriandert is adhatunk hozzá a tálalás előtt.

    A koriander ad egy különleges ízt a lobiohoz, de ha nem szereted, elhagyhatod.

    7

    Tálald a lobiót melegen, friss korianderrel és egy kis extra olívaolajjal a tetején.