Lomo saltado korianderrel tálalva, friss zöldségekkel és marhahússal

Lomo saltado korianderrel

A Lomo Saltado egy híres perui étel, amely a spanyol és kínai konyha hatásait ötvözi. A peruiak a marhahúst párolják zöldségekkel, és ezt az ételt rizs vagy sült krumpli kíséretében tálalják. A koriander friss és aromás íze tökéletesen kiemeli az étel gazdag ízvilágát, miközben a hús szaftosságát megőrzi. A Lomo Saltado nemcsak egy perui étkezés klasszikusa, hanem a világ számos éttermében is népszerű étel. Tökéletes választás azok számára, akik egy kiadós, ínycsiklandó ételt keresnek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (bélszín)
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
1 db Sárgarépa
2 ek. Koriander
1 db Zöld paprika
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Sójafolyadék
3 ek. Olaj
200 ml Sós víz
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd a marhahúst vékony csíkokra, hogy gyorsan megsüljön. Tartsd a húsokat hidegen, hogy ne kezdjenek el főni a sütés alatt.

    A hús szeleteléséhez használj éles kést, így könnyebben és pontosabban vághatod a vékony csíkokat.

    2

    A zöldpaprikát, paradicsomot, sárgarépát és a hagymát vágd vékony szeletekre, majd tedd félre. A fokhagymát zúzd össze.

    A sárgarépát vékonyra vágd, hogy gyorsan megpuhuljon a sütés közben.

    3

    Hevíts fel egy serpenyőt vagy wokot, majd adj hozzá olajat. A forró olajban kezdd el sütni a marhahús csíkokat. A húsok minden oldalát süsd meg, amíg szép barna nem lesz.

    Fontos, hogy a húsokat ne zsúfold túl a serpenyőbe, mert akkor nem pirulnak meg jól, inkább főnek.

    4

    Amikor a húsok megsültek, vedd ki őket a serpenyőből és tedd félre. A maradék olajban kezdd el párolni a zöldpaprikát, paradicsomot, hagymát és sárgarépát. Sózd és borsozd meg őket, majd párold 5-7 percig.

    Ha a zöldségeket nem szeretnéd túlpuhítani, hagyd, hogy kissé ropogósak maradjanak.

    5

    Add hozzá a fokhagymát és a szója folyadékot, majd keverd össze a zöldségekkel. Ezután tedd vissza a sült húst a serpenyőbe, és keverd össze a zöldségekkel. Pár percig együtt párold őket, hogy az ízek összeérjenek.

    A szója folyadék adja a lomo saltado karakteres sós ízét, de ne tedd túl sokat, mert elnyomhatja a többi hozzávaló ízét.

    6

    Végül add hozzá a friss koriandert és keverd át, majd tálald az ételt azonnal, rizs vagy sült krumpli kíséretében.

    A koriander friss, enyhén citrusos íze kiemeli az étel ízét, és egy kis frissességet ad neki.