Lomo saltado sertéshússal frissen tálalva

Lomo saltado sertéshússal

A lomo saltado egy klasszikus perui étel, amely a dél-amerikai konyha egyik legkedveltebb fogása. Az étel a hagyományos stir-fry módszerrel készül, húsos zöldségekkel és szójaszósszal gazdagítva. Az eredeti változatot marhahússal készítik, de a sertéshús is tökéletes alapanyag, amely gazdag, szaftos ízeket ad az ételnek. A lomo saltado gyorsan elkészíthető és egyszerűen ínycsiklandó, így tökéletes választás egy gyors, de ínycsiklandó vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús (karaj vagy comb)
1 db Vöröshagyma
1 db Piros paprika
2 db Paradicsom
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Vörösbor
2 ek. Koriander
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszeres só
0.5 tk. Bors
200 g Főtt rizs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágd csíkokra, majd sózd, borsozd, és egy serpenyőben olívaolajon süsd meg, amíg a hús szépen megpirul.

    A hús akkor lesz igazán omlós, ha közepes lángon pirítod, hogy ne száradjon ki.

    2

    A hagymát és a paprikát vágd csíkokra, a paradicsomot pedig apró kockákra.

    A paprika és a paradicsom friss ízt ad a lomo saltadónak, érdemes friss zöldségeket használni.

    3

    A megpirított hús mellé add hozzá a hagymát, paprikát és fokhagymát, és pirítsd őket 2-3 percig.

    A zöldségeket ne pirítsd túl, hogy megőrizzék a frissességüket.

    4

    A szójaszószt és a vörösbort add hozzá, majd keverd jól össze a hozzávalókat. Főzd még pár percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A vörösbor segít kiemelni a hús ízét, és gazdagítja az étel ízvilágát.

    5

    Tálaláskor szórd meg a lomo saltadót friss korianderrel, és tálald főtt rizzsel.

    A koriander frissességet ad, és szép zöld színt hoz az ételbe.