Lomo Saltado Tamari szójaszósszal, sült krumplival tálalva

Lomo Saltado Tamari szójaszósszal

Lomo Saltado egy tradicionális perui étel, amely a kínai és perui konyha ötvözéséből született. A Tamari szójaszósz különleges, intenzívebb ízével segít kiemelni a fűszeres hús és zöldségek ízeit. A sült krumpli a lomo saltado étel szerves része, amely a ropogós textúrájával és gazdag ízével tökéletesen illik a lágy marhahúshoz. Az étel egy igazán ínycsiklandó és tápláló fogás, amelyet mindenki imádni fog.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (szűzpecsenye)
1 db Vöröshagyma
2 db Paradicsom
1 db Piros paprika
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Tamari szójaszósz
1 ek. Ecet (fehér vagy rizs)
1 csokor Koriander
2 ek. Olívaolaj
2 db Krumpli (félbevágva és szeletelve)
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd vékony csíkokra, és sózd, borsozd meg. A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, a paradicsomot és paprikát kockázd fel.

    A hús szeletelésénél ügyelj arra, hogy a csíkok egyenletesek legyenek, így könnyen megsülnek.

    2

    A krumplit forró olajban süsd meg egy serpenyőben, amíg ropogós és aranybarna nem lesz. Ha kész, tedd félre.

    A krumplit akkor vedd ki, ha teljesen megpirult, így szép ropogós lesz.

    3

    A serpenyőben a maradék olívaolajban pirítsd meg a hagymát és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.

    Ne hagyd túl sokáig a fokhagymát pirulni, mert ha megég, keserűvé válik.

    4

    Add hozzá a paprikát és paradicsomot, majd pirítsd további 5 percig.

    A paprikát és paradicsomot a serpenyőbe helyezve, érdemes egy kicsit kevergetni, hogy az ízek összeérjenek.

    5

    Egy másik serpenyőben, magas hőmérsékleten pirítsd meg a hús csíkokat, amíg szépen megpirulnak.

    A húsnak nem szabad túl sokáig sülni, mert akkor túlságosan megkeményedhet.

    6

    A kész húst add hozzá a zöldségekkel készült keverékhez, öntsd rá a Tamari szójaszószt és a rizs- vagy fehér ecetet. Keverd jól össze.

    A Tamari szójaszósz íze intenzívebb, mint a hagyományos szójaszószé, ezért figyelj a mennyiségre.

    7

    Hagyd az ételt főni 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald a sült krumplival.

    A sült krumpli a lomo saltado ételt gazdagítja, és ropogós textúrát ad hozzá.

    8

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss, zöld ízt ad az ételnek, ami jól kiegészíti a fűszeres hús és zöldségek ízét.