A garnélát tisztítsd meg és sózd meg. A hagymát, fokhagymát, paprikát és paradicsomot apróra vágd.
A garnélát ne hagyd túl sokáig a vízben, mert könnyen túlfőhet és keménnyé válhat.
Egy nagy lábasban melegítsd fel az olajat, és pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és piros paprikát, amíg üvegesedni nem kezd.
A hagymát ne pirítsd túl sokáig, mert a túlzott hő hatására keserűvé válhat.
Add hozzá a fűszerkeveréket, köményt, koriandert, kurkumát, majd alaposan keverd össze.
A fűszereket alacsony hőfokon pirítsd egy kicsit, hogy az olajba szívják a fűszeres aromákat.
Tedd hozzá a paradicsomot és a zöld chilit, majd főzd pár percig, hogy a paradicsom levet engedjen.
A paradicsomot hagyd egy kicsit főzni, hogy ízesebb és szaftosabb legyen.
Add hozzá a rizst, majd öntsd fel vízzel. Sózd meg és főzd 10 percig, amíg a rizs majdnem megpuhul.
A rizs főzéséhez használhatsz alaplevet is, hogy gazdagabb ízű legyen.
Tedd hozzá a garnélát és a curry leveleket, majd főzd további 5-7 percig, amíg a garnéla teljesen megpuhul.
A garnélarákokat ne főzd túl, mert könnyen gumivá válhatnak.
Tálalás előtt locsold meg citromlével, és friss korianderrel díszítsd. Tálald melegen.
A citromlé frissítő ízt ad, és a koriander díszítés friss színt kölcsönöz az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.