Machboos garnélával, friss korianderrel díszítve

Machboos garnélával

A Machboos egy hagyományos arab étel, amelyet különböző húsokkal vagy tenger gyümölcseivel készítenek. Az étel gazdag ízvilágát az egzotikus fűszerek adják, így igazi ínycsiklandó élményt nyújt. A garnélával készült változat különösen népszerű a tengerparti régiókban, ahol a friss tengeri alapanyagok bőségesen elérhetők. A Machboos fűszeres rizses étel, amelyet hagyományosan egytálételként szolgálnak fel, és sok család számára elengedhetetlen az ünnepi étkezéseken.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Garnélarák
250 g Basmati rizs
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
2 db Paradicsom
2 tk. Fűszerkeverék (machboos)
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander
0.5 tk. Kurkuma
1 db Zöld chili
5 levél Curry levél
3 ek. Olaj
500 ml Víz
1 tk.
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélát tisztítsd meg és sózd meg. A hagymát, fokhagymát, paprikát és paradicsomot apróra vágd.

    A garnélát ne hagyd túl sokáig a vízben, mert könnyen túlfőhet és keménnyé válhat.

    2

    Egy nagy lábasban melegítsd fel az olajat, és pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és piros paprikát, amíg üvegesedni nem kezd.

    A hagymát ne pirítsd túl sokáig, mert a túlzott hő hatására keserűvé válhat.

    3

    Add hozzá a fűszerkeveréket, köményt, koriandert, kurkumát, majd alaposan keverd össze.

    A fűszereket alacsony hőfokon pirítsd egy kicsit, hogy az olajba szívják a fűszeres aromákat.

    4

    Tedd hozzá a paradicsomot és a zöld chilit, majd főzd pár percig, hogy a paradicsom levet engedjen.

    A paradicsomot hagyd egy kicsit főzni, hogy ízesebb és szaftosabb legyen.

    5

    Add hozzá a rizst, majd öntsd fel vízzel. Sózd meg és főzd 10 percig, amíg a rizs majdnem megpuhul.

    A rizs főzéséhez használhatsz alaplevet is, hogy gazdagabb ízű legyen.

    6

    Tedd hozzá a garnélát és a curry leveleket, majd főzd további 5-7 percig, amíg a garnéla teljesen megpuhul.

    A garnélarákokat ne főzd túl, mert könnyen gumivá válhatnak.

    7

    Tálalás előtt locsold meg citromlével, és friss korianderrel díszítsd. Tálald melegen.

    A citromlé frissítő ízt ad, és a koriander díszítés friss színt kölcsönöz az ételnek.