Majboos csirkével, gazdag rizses étel, csirke darabokkal és friss korianderrel tálalva

Majboos csirkével

A Majboos egy tradicionális étel a Közel-Keletről, amelyet különböző húsokkal és rizs kombinációjával készítenek. Az étel gazdag ízvilága a fűszerekkel, mint a kurkuma, sáfrány és fahéj, valamint a friss koriander és a sült csirke teszi igazán különlegessé. Az étel eredetileg a hagyományos ételek között szerepelt, de ma már a világ számos táján élvezhetik a fűszeres, gazdag ízeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke (darabokra vágva)
300 g Rizs
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Zöld paprika
1 tk. Fűszerkeverék (kömény, kurkuma, fahéj)
1 csipet Sáfrány
1 tk.
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirke darabokat egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg minden oldalról, amíg szép barna színt kap.

    Ha a csirke darabok túl nagyok, előbb vágd kisebb szeletekre, hogy gyorsabban átsüljön.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy másik serpenyőben pirítsd meg, amíg üveges nem lesz.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért ügyelj, hogy ne piruljon túl!

    3

    A paradicsomot vágd kockákra, a zöld paprikát pedig szeletekre, majd add hozzá a hagymához és fokhagymához, és párold őket 5-7 percig.

    Ha túl sűrűnek találod, egy kevés vizet is adhatsz hozzá.

    4

    Add hozzá a pirított csirkét, a fűszerkeveréket, sáfrányt, sót és borsot, majd alaposan keverd össze.

    A sáfrány különleges ízt ad az ételnek, és szép színt ad a raguhoz.

    5

    Öntsd hozzá a rizst és 500 ml vizet, keverd össze, majd főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.

    Ne keverd túl gyakran a rizst, hogy ne törjön össze, és ne legyen ragacsos.

    6

    Tálald friss korianderrel díszítve.

    A friss koriander nemcsak ízben, hanem színben is szépíti a tálat.