A csirke darabokat egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg minden oldalról, amíg szép barna színt kap.
Ha a csirke darabok túl nagyok, előbb vágd kisebb szeletekre, hogy gyorsabban átsüljön.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy másik serpenyőben pirítsd meg, amíg üveges nem lesz.
A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért ügyelj, hogy ne piruljon túl!
A paradicsomot vágd kockákra, a zöld paprikát pedig szeletekre, majd add hozzá a hagymához és fokhagymához, és párold őket 5-7 percig.
Ha túl sűrűnek találod, egy kevés vizet is adhatsz hozzá.
Add hozzá a pirított csirkét, a fűszerkeveréket, sáfrányt, sót és borsot, majd alaposan keverd össze.
A sáfrány különleges ízt ad az ételnek, és szép színt ad a raguhoz.
Öntsd hozzá a rizst és 500 ml vizet, keverd össze, majd főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.
Ne keverd túl gyakran a rizst, hogy ne törjön össze, és ne legyen ragacsos.
Tálald friss korianderrel díszítve.
A friss koriander nemcsak ízben, hanem színben is szépíti a tálat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.