Malai Kofta, egy krémes indiai étel tálalva

Malai Kofta

A Malai Kofta egy klasszikus indiai étel, amelyet főként vegetáriánusok választanak, mivel a sült kofták krémes, fűszeres szószban készülnek. A Malai Kofta története hosszú múltra tekint vissza Indiában, és gyakran tálalják ünnepi étkezéseken.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Krumpli
200 g Paneer
150 ml Kókusztej
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Ginger
1 tk. Fűszeres garam masala
1 csokor Curry levelek
1 tk. Kömény
1 tk.
2 ek. Búzaliszt
500 ml Növényi olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit hámozd meg, főzd meg sós vízben, majd törd össze pürévé.

    A krumpli püré legyen sima, hogy könnyen formázható legyen a kofta.

    2

    A paneert morzsold szét egy tálban, majd keverd össze a krumplival.

    Ha a paneer túl kemény, egy kis kókusztej hozzáadásával lágyíthatod.

    3

    Add hozzá a garam masalát, köményt, fokhagymát, reszelt gyömbért és a sót a keverékhez, majd jól keverd össze.

    A fűszerek egyenletes eloszlása nagyon fontos a kofta ízéhez.

    4

    Formázz kis golyókat a masszából, majd forgasd meg őket búzalisztben.

    A liszt segít a kofták külsejének ropogóssá tételében a sütés során.

    5

    A golyókat forró olajban süsd 5-7 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.

    Ne tedd túl sok golyót egyszerre az olajba, mert nem fognak egyenletesen megsülni.

    6

    A sült koftákat szedd ki, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj.

    A papírtörlő segít, hogy a kofták ne legyenek túl olajosak.

    7

    Készítsd el a szószt: a hagymát apróra vágd, majd pirítsd olajon, amíg aranybarna nem lesz.

    A hagyma pirítása kulcsfontosságú, mert ez adja meg a szósz alap ízét.

    8

    Add hozzá a kókusztejet és a curry leveleket, majd fűszerezd garam masalával és sóval.

    A kókusztej gazdag, krémes textúrát ad a szósznak.

    9

    Tedd bele a koftákat a szószba, és főzd 5-10 percig, hogy a kofták átvegyék a szósz ízét.

    Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet vagy kókusztejet.

    10

    Tálald forrón, rizs vagy naan kenyér mellett.

    A Malai Kofta legjobban friss naan kenyérrel és basmati rizssel tálalva az igazi.