Marha Satay, grillen sĂŒlt marhahĂșs mogyorĂłvajas pĂĄcban

Marha Satay

A Marha Satay IndonĂ©zia egyik legismertebb Ă©telĂ©nek vĂĄltozata, amely a grillen sĂŒlt marhahĂșs pĂĄlcikĂĄkbĂłl ĂĄll. A marhahĂșst mogyorĂłvajas pĂĄcban marinĂĄljĂĄk, Ă©s a pĂĄlcikĂĄkon grillezik. Az Ă©tel gazdag Ă­zeket kĂ­nĂĄl a mogyorĂłvaj, a szĂłjaszĂłsz Ă©s a lime kombinĂĄciĂłjĂĄval, friss korianderrel Ă©s szezĂĄmmaggal tĂĄlalva.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g MarhahĂșs
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 cm GyömbĂ©r
⭕ 4 ek. Szójaszósz
⭕ 3 ek. Mogyoróvaj
⭕ 1 db Lime
⭕ 12 db Pálcikák (grillhez)
⭕ 2 ek. Olaj
⭕ 1 db Piros chili
⭕ 1 csokor Koriander
⭕ 1 ek. Szezámmag

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst vĂĄgd kisebb darabokra vagy csĂ­kokra, hogy könnyen fel lehessen hĂșzni a pĂĄlcikĂĄkra.

    A marhahĂșst aprĂłbb darabokra vĂĄgva gyorsabban ĂĄtsĂŒl Ă©s könnyebben felhĂșzhatĂł a pĂĄlcikĂĄkra.

    2

    A fokhagymåt és a gyömbért reszeld le. A lime-ot facsard ki.

    Friss gyömbér és lime hasznålata javítja a satay ízét. A lime frissessége elengedhetetlen a mårtåsban.

    3

    Egy tålban keverd össze a szójaszószt, mogyoróvajat, lime levét, reszelt fokhagymåt, gyömbért és egy kevés apróra vågott piros chilit.

    A mogyoróvaj helyett egy kevés kókusztejet is hozzåadhatsz a mårtås krémesebb ållagåhoz.

    4

    Tedd a marhahĂșst a tĂĄlba, Ă©s alaposan keverd össze, hogy a hĂșsdarabokat jĂłl bevonja a pĂĄc.

    Hagyd a marhahĂșst legalĂĄbb 30 percig pihenni a pĂĄcban, hogy ĂĄtjĂĄrja az Ă­z.

    5

    A hĂșsdarabokat hĂșzd fel a pĂĄlcikĂĄkra, ĂŒgyelve arra, hogy ne legyenek tĂșl sƱrƱn, hogy a hƑ egyenletesen Ă©rje Ƒket.

    A pĂĄlcikĂĄk ne legyenek tĂșl vastagok, hogy könnyen ĂĄt tudjanak sĂŒlni.

    6

    GrillrĂĄcson vagy serpenyƑben, közepes hƑfokon sĂŒsd a marha pĂĄlcikĂĄkat 5-7 percig mindkĂ©t oldalon, amĂ­g szĂ©pen meg nem pirulnak.

    Ha nincs grillrĂĄcsod, akkor egy erƑs serpenyƑt is hasznĂĄlhatsz, hogy szĂ©pen karamellizĂĄlĂłdjon a pĂĄc.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg szezĂĄmmaggal Ă©s aprĂłra vĂĄgott korianderrel.

    A koriander frissessĂ©get ad az Ă©telnek, Ă©s a szezĂĄmmag ropogĂłs textĂșrĂĄt biztosĂ­t.