Marhahúsos gnocchi tálalva

Marhahúsos gnocchi

A marhahúsos gnocchi egy gazdag, ínycsiklandó étel, amely az olasz konyha klasszikus gnocchiját ötvözi a szaftos marhahússal. A tejszínes szósz gazdag és krémes, amely tökéletesen kiemeli a marhahús ízét. Ha szeretnél egy laktató, mégis könnyen elkészíthető ételt, ez a recept biztosan elnyeri tetszésed!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
150 g Liszt
1 db Tojássárgája
1 csipet
300 g Marhahús (darálva)
150 ml Tejszín
50 ml Fehérbor
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
30 ml Olívaolaj
5 g Friss petrezselyem
1 csipet Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd főzd puhára sós vízben kb. 20 perc alatt.

    A burgonya főzővizébe tegyél egy gerezd fokhagymát is, hogy ízesebb legyen.

    2

    Szűrd le a megfőtt burgonyát, majd törd át egy tálba és hagyd teljesen kihűlni.

    A burgonyát krumplinyomóval törd át, ne turmixold, mert ragacsos lesz.

    3

    A kihűlt burgonyához add hozzá a lisztet, a tojássárgáját és egy csipet sót, majd gyúrd össze egy puha, homogén tésztává.

    A liszt mennyisége függ a burgonya fajtájától és víztartalmától. Lehet, hogy kevesebb vagy több liszt szükséges. Addig gyúrd, amíg a tészta összeáll, de ne legyen ragacsos.

    4

    A tésztát oszd négy részre, formázz belőlük kb. 2 cm vastag rudakat, majd vágd fel kis darabokra. A villával óvatosan megnyomhatod, hogy a gnocchi jellegzetes mintázatot kapjon.

    A villával való mintázás nem kötelező, de segít, hogy a szósz jobban megtapadjon a gnocchin.

    5

    Forralj fel vizet egy nagy lábasban, majd tedd bele a gnocchikat kisebb adagokban. Amint feljönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), szűrd le őket és tedd félre.

    A gnocchi akkor van kész, amikor feljön a víz felszínére. Ne főzd túl, mert szétesik.

    6

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg megpuhulnak.

    A vöröshagymát és fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg.

    7

    Add hozzá a darált marhahúst, és pirítsd 5-7 percig, amíg a hús teljesen átsül és enyhén megpirul.

    A darált húst pirítsd magas lángon, hogy ne főjön, hanem piruljon.

    8

    Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd 2 percig, hogy az alkohol elpárologjon, majd add hozzá a tejszínt.

    Használj száraz fehérbort a legjobb íz eléréséhez. Az alkohol elpárologtatása fontos, hogy ne legyen savanyú a szósz.

    9

    Főzd alacsony lángon a szószt 5-7 percig, amíg besűrűsödik.

    Ha a szósz nem sűrűsödik be eléggé, egy kevés lisztet keverj el egy kis vízzel, és add hozzá a szószhoz.

    10

    Add hozzá a kifőtt gnocchikat a marhahúsos tejszínes szószhoz, és óvatosan keverd össze, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon.

    Ne keverd túl a gnocchit a szósszal, mert könnyen összetörhet.

    11

    Tálalás előtt szórd meg frissen reszelt parmezánnal és friss petrezselyemmel.

    A parmezán helyett használhatsz grana padano-t is, a petrezselyem helyett pedig bazsalikomot.