Masgouf citromlével tálalva, friss korianderrel és fűszerekkel

Masgouf citromlével

A Masgouf egy klasszikus közép-keleti étel, amelyet a hagyományos módon parázs felett grilleznek. A halat egyszerűen, de ízesen készítik el fűszerekkel, citromlével és fokhagymával. Az étel rendkívül frissítő és ínycsiklandó, és különösen nyáron tökéletes választás. A citromlé és koriander frissessége emeli ki a hal gazdag ízét, míg a grillezés varázslatos füstös aromát ad neki. Az étel bármelyik közel-keleti étkezés ideális része lehet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 db Hal (pl. ponty)
4 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Citromlé
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 tk. Kömény
2 ek. Friss koriander
4 ek. Olívaolaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg, és alaposan szárítsd meg papírtörlővel. A bélrészeket távolítsd el, ha nem voltak előre megtisztítva.

    A halat mindig frissen használd, hogy a legjobb ízt érhesd el a sütésnél.

    2

    A fokhagymát hámozd meg, és zúzd össze egy mozsárban vagy aprítógépben.

    A fokhagyma zúzása fokozza az ízek intenzitását, így még zamatosabb lesz a hal.

    3

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, citromlevet, sót, borsot, köményt és a zúzott fokhagymát, hogy egy ínycsiklandó pácot készíts.

    Ha szereted, egy kevés chiliport is adhatsz hozzá a pácba, hogy pikánsabb legyen.

    4

    A halat dörzsöld be alaposan a pácba, ügyelve arra, hogy minden része átjárja az ízeket. Pihenjen a pácban legalább 30 percig, hogy jól átvegye az ízeket.

    Ha van időd, hagyd a halat pihenni a hűtőben akár 1-2 órát, hogy még intenzívebb ízeket érj el.

    5

    Egy serpenyőben, közepes lángon hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a halat. Süsd mindkét oldalát 5-6 percig, amíg szépen meg nem pirul, és a hal átsül.

    Ha a hal túl vastag, próbáld meg grillezni, hogy egyenletesen süljön át a közepén is.

    6

    Miután a hal elkészült, tálald friss korianderrel megszórva, hogy friss, zöld ízt adjon.

    A koriander friss és citrusos íze tökéletesen passzol a citromos halhoz.