A halat tisztítsd meg, és alaposan szárítsd meg papírtörlővel. A bélrészeket távolítsd el, ha nem voltak előre megtisztítva.
A halat mindig frissen használd, hogy a legjobb ízt érhesd el a sütésnél.
A fokhagymát hámozd meg, és zúzd össze egy mozsárban vagy aprítógépben.
A fokhagyma zúzása fokozza az ízek intenzitását, így még zamatosabb lesz a hal.
Egy tálban keverd össze az olívaolajat, citromlevet, sót, borsot, köményt és a zúzott fokhagymát, hogy egy ínycsiklandó pácot készíts.
Ha szereted, egy kevés chiliport is adhatsz hozzá a pácba, hogy pikánsabb legyen.
A halat dörzsöld be alaposan a pácba, ügyelve arra, hogy minden része átjárja az ízeket. Pihenjen a pácban legalább 30 percig, hogy jól átvegye az ízeket.
Ha van időd, hagyd a halat pihenni a hűtőben akár 1-2 órát, hogy még intenzívebb ízeket érj el.
Egy serpenyőben, közepes lángon hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a halat. Süsd mindkét oldalát 5-6 percig, amíg szépen meg nem pirul, és a hal átsül.
Ha a hal túl vastag, próbáld meg grillezni, hogy egyenletesen süljön át a közepén is.
Miután a hal elkészült, tálald friss korianderrel megszórva, hogy friss, zöld ízt adjon.
A koriander friss és citrusos íze tökéletesen passzol a citromos halhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.