Masor Tenga elefántalmával, friss korianderrel tálalva

Masor Tenga elefántalmával

A Masor Tenga egy hagyományos dél-amerikai étel, amely számos változata ismert az egyes országokban. Az étel alapja a csirkehús, amit különböző fűszerekkel és friss zöldségekkel készítenek. Az elefántalma, amelyet \'guayaba\' néven is ismernek, enyhén édes és savanykás ízt ad az ételnek, ami különlegessé teszi. A kókusztej simává és krémessé teszi a szaftot, és a kombináció egy igazán ínycsiklandó ételt alkot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Elefántalma
400 g Csirkehús
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
2 db Paradicsom
200 ml Kókusztej
1 db Lime
1 csokor Koriander
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst kockázd fel, a hagymát és fokhagymát hámozd meg, és apróra vágd. A paprikát és paradicsomot is vágd fel kis darabokra.

    A csirkehús kockázása segít abban, hogy a fűszerek és a leves ízei jobban átjárják a húst.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.

    A fokhagyma gyorsan megpirul, ezért figyelj, hogy ne égjen meg, mert akkor keserűvé válik!

    3

    A pirított hagymákhoz add hozzá a csirkehúst, és pirítsd meg, amíg a hús minden oldala meg nem barnul.

    A hús megfelelő megpirítása mélyebb ízt ad az ételnek, és a csirke kívül ropogósabbá válik.

    4

    Ezután add hozzá a paprika és paradicsom darabokat, majd keverd jól össze. Főzd 5 percig, hogy a zöldségek ízei összeérjenek.

    Ha a paradicsom túl savanyú, egy kis cukorral édesítheted, hogy lágyabb ízt kapj.

    5

    A kókusztejet öntsd a serpenyőbe, és forrald fel. Ha szükséges, adj hozzá sót és borsot ízlés szerint.

    A kókusztej selymesen krémes alapot ad, ami tökéletes a fűszeres csirke és a zöldségek mellé.

    6

    Vágd félbe az elefántalmát, és a magokat távolítsd el. A húsát vágd kockákra, és add hozzá a serpenyőhöz. Főzd még 10 percig, hogy az elefántalma megpuhuljon és átvegye a leves ízét.

    Az elefántalma enyhén édes ízt ad, és remekül illik a kókusztejhez.

    7

    A kész ételt szórd meg friss korianderrel, és tálald lime szeletekkel.

    A lime frissessége tökéletesen kiemeli az étel ízét, és egy kis savanykás frissességet ad hozzá.