Masor Tenga paradicsommal tálalva, friss korianderrel

Masor Tenga paradicsommal

A Masor Tenga paradicsommal egy indiai étel, amely friss tengeri halat és gazdag paradicsomot kombinál, hogy egy ínycsiklandó fogást készítsen. A koriander frissessége kiemeli a hal ízét, miközben az étel gazdag és fűszeres marad. Ez a recept könnyen elkészíthető, és tökéletes egy ínycsiklandó, könnyed étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Masor Tenga (hal)
4 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
2 db Zöld chili
3 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Friss bors
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg, majd vágd fel kisebb darabokra.

    A masor tenga halat finom húsú, így könnyen szeletelhető.

    2

    A paradicsomot hámozd meg és vágd fel apró kockákra.

    A friss paradicsom gazdagítja az étel ízét, de ha nincs friss, használhatsz konzerv paradicsomot.

    3

    A vöröshagymát és fokhagymát vágd apróra, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat.

    A hagymákat pirítsd meg alacsony lángon, hogy ne égjenek meg, hanem szépen karamellizálódjanak.

    4

    Add hozzá a halat és a zöld chiliket, majd pirítsd 5-7 percig, amíg a hal szépen megpirul.

    A hal ne legyen túl vastag, hogy könnyen át tudjon sülni.

    5

    Miután a hal megpirult, add hozzá a felkockázott paradicsomot, és főzd további 10-12 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha túl sűrű lenne, egy kis vizet adhatunk hozzá, hogy ne égjen le.

    6

    A végén ízesítsd sóval és borssal, majd facsard rá a lime levét.

    A lime frissessége kiemeli a hal ízét és frissíti az ételt.

    7

    Tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander nemcsak frissességet ad, hanem nagyszerű színt is biztosít az ételnek.