A darált húsokat keverd össze egy tálban a finomra vágott hagymával, egy tojással, sóval, borssal és 3 evőkanál zsemlemorzsával. Alaposan gyúrd össze, majd formázz belőle 4-5 lapos pogácsát.
Nedves kézzel formázd, hogy ne ragadjon a massza a tenyeredhez.
A húspogácsákat panírozd: forgasd lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába. Ügyelj rá, hogy mindenhol egyenletesen bevonja.
A dupla panírozás még ropogósabb eredményt ad, ha erősebb kérget szeretnél.
Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben. Süsd ki a pogácsákat közepes lángon oldalanként 4-5 perc alatt aranybarnára. Papírtörlőn csepegtesd le őket.
Ne zsúfold túl az edényt, hogy egyenletesen süljenek.
Készítsd el a curry mártást: hámozd meg és darabold fel a répát és burgonyát, majd tedd őket egy lábasba a vízzel. Főzd 10-12 percig, míg majdnem megpuhulnak.
A zöldségeket egyenlő méretű darabokra vágd, hogy egyszerre főjenek meg.
Add hozzá a curry kockákat, majd főzd további 5-7 percig, míg a mártás besűrűsödik. Időnként keverd meg, hogy ne égjen le.
Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet; ha híg, tovább főzd fedő nélkül.
Tálald főtt rizzsel, a tetejére helyezett menchi katsukat locsold meg curry szósszal.
A rizst előre is elkészítheted, és melegen tartsd lefedve, így időt spórolsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.