Menchi katsu curry szósszal leöntve, főtt rizzsel tálalva, mellette zöldségek

Menchi katsu curry mártással

A menchi katsu, vagyis darált húsból készített japán rántott pogácsa a 20. század elején vált népszerűvé Tokióban, ahol a nyugati konyha hatására a japán séfek újraértelmezték a klasszikus rántott ételeket. Eredetileg egyszerű húsételként jelent meg bentókban és kifőzdékben, de gyorsan a hétköznapi japán ételek egyik kedvencévé vált. A curry szósszal tálalt változat különösen kedvelt lett, mert a gazdag, fűszeres szósz tökéletesen kiegészíti a ropogós panírt és a szaftos belsőt. Technikai tipp: használj kevert darált húst, mert a marha ízt, a sertés pedig zsírosságot ad. A japán curry édeskés és sűrű, így jól illik a rizses tálakhoz. Ez az étel remek választás egy tartalmas hétvégi ebédre vagy vendégváró fogásként.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 55 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Darált marhahús
200 g Darált sertéshús
1 db Vöröshagyma
2 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
50 g Liszt
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Olaj (sütéshez)
2 db Japán curry kocka
1 db Répa
2 db Burgonya
600 ml Víz
200 g Rizs (köretnek)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált húsokat keverd össze egy tálban a finomra vágott hagymával, egy tojással, sóval, borssal és 3 evőkanál zsemlemorzsával. Alaposan gyúrd össze, majd formázz belőle 4-5 lapos pogácsát.

    Nedves kézzel formázd, hogy ne ragadjon a massza a tenyeredhez.

    2

    A húspogácsákat panírozd: forgasd lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába. Ügyelj rá, hogy mindenhol egyenletesen bevonja.

    A dupla panírozás még ropogósabb eredményt ad, ha erősebb kérget szeretnél.

    3

    Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben. Süsd ki a pogácsákat közepes lángon oldalanként 4-5 perc alatt aranybarnára. Papírtörlőn csepegtesd le őket.

    Ne zsúfold túl az edényt, hogy egyenletesen süljenek.

    4

    Készítsd el a curry mártást: hámozd meg és darabold fel a répát és burgonyát, majd tedd őket egy lábasba a vízzel. Főzd 10-12 percig, míg majdnem megpuhulnak.

    A zöldségeket egyenlő méretű darabokra vágd, hogy egyszerre főjenek meg.

    5

    Add hozzá a curry kockákat, majd főzd további 5-7 percig, míg a mártás besűrűsödik. Időnként keverd meg, hogy ne égjen le.

    Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet; ha híg, tovább főzd fedő nélkül.

    6

    Tálald főtt rizzsel, a tetejére helyezett menchi katsukat locsold meg curry szósszal.

    A rizst előre is elkészítheted, és melegen tartsd lefedve, így időt spórolsz.