Mexikói burrito tortilla tekercsben, töltve rizzsel, babbal, és marhahússal

Mexikói burrito

A Mexikói burrito egy klasszikus mexikói étel, amely a tortilla lágy, friss tésztájában rejti el az ínycsiklandó töltelékeket. A burrito tele van gazdag, fűszeres hússal, friss zöldségekkel, sós sajttal és egy kevés csípős szósszal, amely minden falatot ínycsiklandó élménnyé varázsol. Az étel gyorsan elkészíthető, és bárhol, bármikor élvezhetjük.

A mexikói burrito rengeteg variációval rendelkezik. A hús mellett találkozhatunk benne babbal, rizssel, avokádóval, és egyéb ínycsiklandó hozzávalókkal is. Ez az étel nemcsak finom, hanem rendkívül tápláló is, így ideális választás egy gyors, de laktató étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Darált marhahús
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk Pirospaprika
1 tk Chili por
1 tk Kömény
400 g Fekete bab
200 g Kukorica
200 g Rizs
2 db Paradicsom
8 db Tortilla lap
100 g Reszelt sajt
2 ek. Olívaolaj
1 tk Info
0.5 tk Bors
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk.

    A hagymát alacsony lángon pirítsuk, hogy ne égjen meg, és karamellizálódjon, ami mélyebb ízt ad.

    2

    Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a darált marhahúst, majd addig pirítjuk, amíg a hús teljesen átsül.

    A húst ne tegyük egyszerre a serpenyőbe, hanem apránként, hogy ne hűljön le a serpenyő, és a hús piruljon, ne főjön.

    3

    Hozzáadjuk a pirospaprikát, chili port, köményt, sót és borsot, majd jól elkeverjük.

    A fűszereket a pirítás végén adjuk hozzá, hogy az olajban kioldódjanak az aromák, de vigyázzunk, ne égjenek meg.

    4

    Beletesszük a lecsöpögtetett fekete babot, kukoricát és a felkockázott paradicsomot, majd további 5-10 percig főzzük.

    A paradicsomot a legvégén adjuk hozzá, hogy ne főjön szét teljesen, és friss ízt adjon a keveréknek.

    5

    Egy másik serpenyőben a főtt rizst átmelegítjük.

    A rizst kevés olajon pirítsuk át, hogy ne legyen száraz, és ne ragadjon össze.

    6

    A tortilla lapokat felmelegítjük, és mindegyik közepére halmozunk egy adag húsos keveréket, rizst, reszelt sajtot és friss koriandert.

    A tortilla lapokat száraz serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben melegítsük fel, hogy rugalmasak legyenek és ne törjenek feltekeréskor. Ne töltsük túl a tortillát, mert nehéz lesz feltekerni.

    7

    A tortilla lapokat szorosan feltekerjük, és forrón tálaljuk.

    A feltekert burritót alufóliába csomagolhatjuk, hogy tovább melegen tartsuk.